Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, Sanayi ve Ticaret Bakanı Fikri Işık’ın Trabzon’un Akçaabat ( Şinik ) Organize Sanayi Bölgesini ziyaretinin ardından yatırımcıları kutladığını ifade etti. Bakan Fikri Işıkla beraber Şinik OSB’de incelemelerde bulanan Başkanı Hacısalihoğlu zor şartlar altında gerçekleştirilen yatırımlara bakanında tanık olduğunu söyledi. Hacısalihoğlu, “ İlk kez Sanayi ve Ticaret Bakanımız Sayın Fikri Işık Akçaabat (Şinik) Organize Sanayi Bölgesini yerinde inceledi. Bakanımız ‘Sanayicimiz bu zor şartlarda yatırım yapıyor. Bize de düşen bu yatırımların önünü açmaktır.’ Değerlendirmesinde bulunduğunu söyledi. En kısa sürede vadiden OSB’ne çıkan 4.5 kilometrelik yolun tamamlanması için gerekenlerin yapılacağını ifade etti. OSB’nin genişleme taleplerini yerinde inceleyen Bakanımız bu isteğimizi de uygun görmüştür. ”dedi.

ZOR ŞARTLARDA YATIRIM ARAZİSİ

TTSO Başkanı ve Akçaabat (Şinik) OSB Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon’da yatırımcıların en büyük sorununun yatırım arazisi azlığı olduğunu, bu zorluğu OSB’ler ile aşmayı öngördüklerini dile getirdi.  Oluşturulan OSB’lerinde kendi içerisinde parsel yaratma zorlukları bulunduğunu kaydeden Hacısalihoğlu şunları söyledi.” Karadeniz Kıyı bandında yatırım yapılabilecek taban arazi yok. Şinik OSB 750 dönüm üzerine kurulmasına karşın ancak 250 dönümünde parsel oluşturulabildi. Yatırım taleplerini karşılamaya yetmediğinden yeni parseller üretmek için mevcut OSB içerisinde genişleme çalışmaları öngörüldü. Oldukça zor şartlarda yatırımlara arazi üretiliyor.”

Hacısalihoğlu, Akçaabat (Şinik) OSB’ye vadi içerisinden 4.5 kilometrelik bağlantı yolunun tamamlanması ve OSB’nin genişlemesi kapsamında taliplerinin hayata geçirilmesine destek veren Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Bakan Fikri Işık’a, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ve Trabzon milletvekillerine teşekkür etti.