61SAAT HABER SERVİSİ-

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Trabzon’da programda flaş açıklamalar yaptı.

Trabzon’da çeşitli programlara katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, il genelinde devam eden veya yapılması düşünülen yatırımlarla ilgili konuştu. 

İlk olarak bugün Karayolları Misafirhanesinde il protokolü ile toplantıda buluşan Bakan Karaismailoğlu, ardından Trabzon Valiliği ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığını ziyaret etti.  Buralarda anı defterlerini imzalayan Bakan Karaismailoğlu, daha sonra AK Parti Trabzon İl Başkanlığını ziyaret etti. Bakan Karaismailoğlu, İl Başkanlığını ziyaretinde Trabzon’da devam eden veya yapılması düşünülen yatırımların son durumunu paylaştı.

Ziyarette ilk olarak AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi konuştu.

Revi, “Bir taraftan parti olarak faaliyetlerimizi sürdürürken diğer taraftan kongre sürecimiz. İlçe kongrelerine başladık. Devam ettiriyoruz. Trabzon, bize çok büyük destek veriyor. Trabzon halkımız seçmenlerimiz. En son seçimde yüzde 64 gibi destekle Büyükşehir ve 14 ilçe partimizde. 2 ilçe ittifakta. Yoğun şekilde çalışıyoruz. Burada sizlerin desteği çok önemli. Destekler şehrimizin çehresini her gün değiştiriyor. Bunların en önemlileri ulaştırma ve alt yapı yatırımları” dedi.

Bakan Karaismailoğlu özetle şu şekilde konuştu: 

Bugün sabah saatlerinden itibaren Trabzon için neler yapacağız onun istişarelerinde bulunduk.  Projeleri el birliği ile ekip olarak hep beraber yürüteceğiz. Trabzon genelinde çok değerli yatırımlarımız var. Bunların bir an önce bitirilmesi için istişarelerde bulunuyoruz. İnşallah bugün Trabzon’un geleceği için önemli adımların atılacağı gün olacak. Trabzon Türkiye’nin en önemli şehirlerinden bir tanesi. Biz de çalışmalarımızı bu mihvalde devam ettireceğiz. Bizim, en büyük mutluluğumuz yaptığımız işleri vatandaşlarımız kullandığında onların duyacağı memnuniyettir. Bütün derdimiz, milletimizin duasını almak.  Vatandaşımız, Trabzonlu hemşerilerimiz bize güvensinler.  Bu bölgeyi çok iyi bilenlerden birisiyim. Bizde burada kazandığımız tecrübeleri Türkiye için kullanıyoruz.

DEMİRYOLU PROJESİ.. 

Bu işler istemekle olmaz Hesap kitabı var. Altını doldurmak gerekiyor. Fizibilite etüt çalışması devam ediyor. Daha önce açıklanmış hatlar var. Onlarla ilgili sıkıntı yok. Fayda maliyet analizleri yapılıyor. Sırf Trabzon için değil ülkenin her noktasında Karadeniz hava çalışmaları var. Trabzon’da inşallah hak ettiği yatırımları ve altını doldurduğumuz zaman falaiyete geçeceğiz. Daha önce açıklanan Demiryolu hattında değişiklik söz konusu değildir. Ama bizim her noktayla ilgili çalışmalarımız var. Master prlan çerçevesinde program dahilinde yapılan işler. Demiryolu yatırımları maliyetleri ve yatırım olan şey. Çok ağır yükü getiren yatırımlar. Zamanı geldiğinde hepsi yapılacaktır. 

ZİGANA TÜNELİ

Zigana Tüneli şantiye çalışmaları olacak. Orada da işler iyi gidiyor. Hızlandırması için çalışmalar olacak. Kuzey-Güney Hattında ulaşım aksı olacak. Bölgede uzun zaman sonra lojistik güç olarak bu ulaşım yatırımları büyük katkı sağlayacak. 

PAZARKAPI’DAN GEÇECEK 3. TÜNEL

Bu konular şehirde de anladığım kadarıyla belli bir aşamaya gelmiş. Bunların hepsini dikkate alıyoruz. Trabzonluların istekleri doğrultusunda çalışmalarımızı bir daha gözden geçirip en hayırlısı neyse, fizibilite etüt çalışmaları sonrası en faydalı projeyi uygulayacağız. Hemşerilerimiz bize güvnesinler.

Bakan Karaismailoğlu’na İl Başkanlığını ziyaretinde AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Bahar Ayvazoğlu, Salih Cora ile Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim eşlik etti.