Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sel felaketinden etkilenen Artvin’in Arhavi ilçesinde incelemelerde bulunarak; koordinasyon toplantısına katıldılar.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Rize’nin Ardeşen, Fındıklı ilçeleri ile Artvin’in Arhavi ve Murgul ilçeleri başta olmak üzere illerin genelinde bu sabah yaşanan şiddetli yağışlar sonucunda oluşan su baskınları ve sel felaketi nedeniyle acil olarak kriz masasının kurulduğunu ve ekiplerin teyakkuza geçtiğini bildirdi. Bakanlık, bölgede yaşanan ulaşım ve iletişim hizmetlerinin aksamaması için ekiplerin ilk andan itibaren müdahalede bulunduklarını kaydetti. 

- Temizleme çalışmaları aralıksız devam ediyor

Bakanlık, Karadeniz Sahil Yolu (Ardeşen-Kıyıcık Arası), Ardeşen-Tunca Yolu, Arhavi Ortacalar Yolu ve Murgul-Damar Yolu’nun muhtelif kesimlerinin, Arhavi Ortacalar Yolu ve Murgul-Damar Yolunda yapılan yoğun çalışmalar sonucunda trafiğe açıldığının bilgisini verdi. Karadeniz Sahil Yolunun (Ardeşen-Kıyıcık Arası) 14. ve 15. kilometreleri arasında aşırı yağışlardan kaynaklanan dere taşması, sel, taş düşmesi ve heyelanlar oluştuğunu belirten Bakanlık, çay bahçelerinden ve köy yollarından gelen teresubat sebebiyle temizleme çalışmaları devam ettiğini aktardı. Sel felaketinin izlerini en hızlı bir biçimde silmek için felaketin ilk anından itibaren ekiplerin durmaksızın çalıştığına dikkat çeken Bakanlık, afetten etkilenen bölgedeki çalışmalarda 28 adet makine grubu ve 63 personelin temizleme çalışmalarını sürdürdüğünün bilgisini verdi. 


-İletişim ve haberleşmede sıkıntılar giderildi

Afetten etkilenen bölgelerde iletişim altyapısının zarar görmesi nedeniyle bazı bölgelerde internet ve ses iletişimde ilk anda sorunlar yaşandığını belirten Bakanlık,  ekiplerin müdahalesi ile sorunların giderildiğinin bilgisini verdi.