Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Akçaabat Kent Konseyi, “Başta Akçaabat AK Parti teşkilatı ve diğer siyasi partiler yanımızda oldu. Akçaabat Belediye Başkanı Sayın Osman Nuri Ekim ve Trabzon Büyükşehir Başkanı Sayın Murat Zorluoğlu bizimle aynı düşünceleri paylaştı. Sayın Valimiz İsmail Ustaoğlu sorunumuza sahip çıktı. Milletvekillerimiz Akçaabat Halkının sesine kulak vererek Akçaabat’ımıza sahip çıktı” ifadeleri kullanıldı. 

GÜNEY ÇEVRE YOLU DÜŞÜNÜLECEK
Açıklama şu şekilde devam etti: 
“Nihayet Sayın Bakanımız Adil Karaismailoğlu’nun ağzından müjdeyi aldık. Sayın Bakanımız Trabzon ile ilgili yapmış olduğu değerlendirmelerde “Akçaabat Sahilinden yol geçirilmeyecek, alternatif yol olarak Güney Çevre Yolu düşünülecek.” İfadelerine yer verdi. Bu müjdeli haberi almak Akçaabat Kent Konseyi yönetim kurulumuzu memnun etti.

GÜNEY ÇEVRE YOLU MÜJDESİNİ EN KISA ZAMANDA BEKLİYORUZ
Bu sebeple bu müjdeyi bize veren Sayın Ulaştırma Alp yapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu’nu alkışlıyoruz. 
Kent Konseyimizin gündeme taşıdığı bu meselemize sahip çıkan başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu olmak üzere ilgili Bakanlarımıza, Milletvekillerimize, Trabzon Valimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Akçaabat Belediye Başkanımız Osman Nuri Ekim’e, İlçemizdeki siyasi parti başkanlarına ve yönetimlerine, sivil toplum örgütlerine, Trabzon ve Ortahisar Kent Konseyi Başkanları ile yönetimlerine, haklı meselemizde arkamızda duran halkımıza, yerel ve ulusal basına teşekkürü bir borç biliriz.
Sayın Bakanımızdan güzel bir haber olarak da “Güney Çevre Yolu” müjdesini en kısa zamanda bekliyoruz”