Bakan Adil Karaismailoğlu, sektöre yönelik yasal düzenlemelerin hızla ve zamanında yapılması sayesinde Türk havayolu sektörünün uluslararası arenada rekabet edebildiğini vurguladı. Düzenlemelerin yanı sıra gerçekleştirilen havacılık yatırımlarının da sektöre can suyu olduğunu belirten Karaismailoğlu, 2003-2020 yılları arasında öz kaynaklarla 138 proje yapıldığını, bunların 21’nin yeni havalimanı yapımı, 30’unun terminal binası, 75’inin PAT Sahası ve 12’sinin de AR-GE projesi olduğunu açıkladı.

9 adet KÖİ projesi ile birlikte toplam 147 projenin hayata geçirildiğine işaret eden Karaismailoğlu, “Özel sektörün de dinamizmini havayolu yatırımlarımızda başarıyla kullandık. Öz kaynaklarla 19 milyar 321 milyon lira harcama yaptık. KÖİ Projeleri için ise toplam 8 milyar 416 milyon Euro ve 946 milyon 502 bin Dolar yatırım gerçekleştirildi. Şu anda yaklaşık 6 milyar lira yatırım bedeline sahip 26 ana ve 53 alt proje olmak üzere toplam 79 projeye devam ediliyor” dedi.

Bu kapsamda yeni havalimanı projelerinden Yozgat Havalimanı, Bayburt - Gümüşhane Havalimanı, Rize-Artvin Havalimanı ve Çukurova Havalimanı gibi yatırımların çalışmalarının sürdürüldüğüne işaret eden Karaismailoğlu, ayrıca Ankara Esenboğa Havalimanı’nda PAT sahası yapımı, Erzurum Havalimanı yenilemesi, Trabzon Havalimanı PAT sahaları yapımı, Sabiha Gökçen Havalimanı 2. Pist yapımı gibi önemli projelerin de devam ettiğini açıkladı.