T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanı Karadeniz Bölgesi İklim Değişikliği Eylem Planı'nı açıkladı. Önceliğin Trabzon'a verildiğini ifade eden Kurum'un açıklamalarından satırbaşları;

KARADENİZ’DE 19 BİN AKAR, 131 BİN KURU DERE BULUNUYOR
2.    Trabzon, Rize, Ordu, Giresun, Artvin ve Samsun illeri öncelikli olmak üzere dere yataklarında yer alan binalar tespit edilecek ki 1 aydır yapılıyor ve uygun alanlar için kamulaştırma ve taşıma süreci planlanacaktır.
Trabzon, Rize, Ordu, Giresun, Samsun ve Artvin illerinde öncelikli olarak dere yataklarında yer alan binaların tespit çalışmalarına başladık.
Bölgede yaklaşık 19 Bin akar dere, 131 Bin de kuru dere bulunuyor. 6 ilimizde bulunan ve birinci derece risk grubundaki 367 derenin taramasını bitirdik. 
Temmuz ayı sonuna kadar tüm derelerin taramasını bitireceğiz. 
1430 kilometre yol üzerinde de inceleme yaptık. 

ACİL TAŞINMASI GEREKEN 1950 BİNA TESPİTİ YAPILDI
Dere yatağında bulunan ve iklim değişikliği nedeniyle risk altında olan, acil ve öncelikli taşınması gereken 1950 adet bina tespit ettik. 

2 BİN AİLE KONUTLARA TAŞINACAK
Riskli bölgelerde yaşayan 2000 aileyi, kentsel dönüşüm kapsamında yapacağımız konutlara taşıyacağız. 
Bundan böyle Karadeniz Bölgemizde dere yatakları ve riskli bölgelerde  kentsel dönüşüm çalışmalarımızı, yeni bir yol haritasıyla başlatıyoruz.

İLK OLARAK TRABZON’DA KONUT İNŞAATINA BAŞLANACAK
İlk olarak, Trabzon Araklı merkezde tespit edilen Özgen  ve Yolgören mahallesinde 200 konutun inşaatına TOKİ Başkanlığımız başlayacak.
Bakanlığımıza bağlı TOKİ Başkanlığımız eliyle bu riskli bölgelerde 2023 yılına kadar 15 Bin konut inşa edeceğiz.
Dere yatağında bulunan binaların taşınması sürecinde hiçbir mağduriyet yaşanmayacak. Taşınma ve kira yardımı başta olmak üzere her türlü desteği kardeşlerimize sağlayacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın