Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ankara’nın Beypazarı ilçesinde toplu açılış ve temel atma törenine katıldı.
Törende konuşan Bakan Kurum, Ankara, Trabzon, Uşak, Aksaray, Diyarbakır ve Kayseri’de 6 eski sanayi sitesini yeni yerlerine taşıdıklarını belirterek, 
“Beypazarı’mızda; mahalle kültürünü yaşatan, komşuluk ilişkilerini güçlendiren, sağlam, güvenli, enerji verimli ve sıfır atık uyumlu 428 konut ve 12 dükkânımızın temellerini yine bugün hep birlikte atıyoruz. TOKİ Başkanlığımızla yaptığımız ve yatırım bedeli 135 milyon lira olan tüm konutlarımızı ve dükkânlarımızı inşallah, sosyal donatılarıyla beraber 2022 yılının Ekim ayında tamamlayacağız. Yapacağımız bu konutlarla, işçisinden memuruna, ev hanımından esnafına Beypazarlı kardeşlerimiz sabit taksitle, düşük peşinatla ve uzun vade imkânlarıyla ev sahibi olabilecek. Ben şimdiden hak sahibi kardeşlerimize yeni sıcak yuvaları hayırlı uğurlu olsun. Bakanlık olarak esnafımızı, sanayicilerimizi, üreticilerimizi destekleyecek, şehirlerimizin ekonomik kalkınmasına katkı sağlayacak büyük yatırımlar yapıyoruz. ‘Yeni Sanayi Alanlarıyla Büyük Türkiye’ hedefiyle bugün 81 ilimizde, şehrin içerisinde kalan tüm sanayi alanlarını yeni ve modern yerlere taşıyoruz. Bu kapsamda Ankara, Trabzon, Uşak, Aksaray, Diyarbakır ve Kayseri’de 6 eski sanayi sitemizi yeni yerlerine taşıdık. Esnafımızın, vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Şu anda 26 sanayi alanımızda çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. İşte 104 dükkanımızın yer alacağı Beypazarı Sanayi Sitemiz de bunlardan biri. İklim dostu sanayi dönüşümü ilkesiyle 3 bin metrekare alana inşa ettiğimiz ve Sıfır Atık Sanayi uygulamalarının hayata geçirileceği bu sanayi sitemiz inşallah 2022 yılının Kasım ayında tamamlandığında; Beypazarı’mızın doğasını koruyacak, binlerce kardeşimizin istihdamına katkı sunmuş olacağız.” dedi.