61SAAT HABER SERVİSİ
“Gençlerle Buluşma” programına Bakan Kurum’un yanı sıra Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüğlu, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu ile öğrenciler katıldı. 

Programda konuşan Bakan Kurum,  “Evet siz gençler bizim geleceğimizin teminatısınız. Geleceğimiz gelecek nesillerimiz, ülkemizin şehirlerimizin geleceği sizlerin elinde. O yüzdendir ki sizlere söyleyeceğimiz her şey, sizlerle yapacağımız her proje, şehrimiz için geleceğimiz için çok önemi. Sizin fikirleriniz, meslekleriniz ile alakalı olsun olmasın, sokakta gördükleriniz şehrimiz için yapacaklarınız bizim için çok önemi Öyle bir durumdayız ki dün Gaziantep’teydi, nüfusu 2 milyon bunun yüzde 50’ye yakını genç… 
Bu da şu demek bu insanlar daha bu seçimde veya bir önceki seçimde yeni oy kullanmışlar. Siyasette ülkenin yönetimine yeni müdahil oluyorlar. AK Parti iktidarının ne yaptığını çok fazla biliyor. O doğduğu zaman biz 2002 yılında iktidar olduk. Su akmama işini yaşamadı, hava kirliliğini yayamadı, yeşil alan vardı, sosyal donatı vardı, okullarda ki sayı eğitim alabileceğiniz sayılara düştü, spor yapabiliyorsunuz, kitap okuyabiliyorsunuz, artık her şehirde üniversite var, 81 ilimizde doğalgaz var, nüfusumuzun yüzde 75’ine düzenli depolama hizmeti veriyoruz, mavi bayraklı plaj sayısında dünya 3.’süyüz, çevremizi koruyoruz, sokaklarımız temiz, bunları yaşayarak büyüdünüz. Bir çoğunuz burada ki arkadaşların hepsi hemen hemen böyle.. 
Bizim gençlik yıllarımızda biraz daha farklı Türkiye ardı.. Ama sizin çocukluğunuzdan itibaren AK Parti hikayesi var…” dedi. 

ÇÖMLEKÇİ 2023 YILINDA TRABZON’UN TARİHİNE YAKIŞIR HALE GELECEK
81 İlde Millet Bahçelerinin kurulduğuna dikkat çeken Bakan Kurum, “Bakan Kurum, 81 ilimizde millet bahçesi projemiz var. En az 1 tane olmak üzere her ilimizde millet bahçesi projesi yapıyoruz. Trabzon’da 2 tane projemizi gerçekleştiriyoruz. Biri Avni Aker Stadının olduğu alan. Yürüme yolları, bisiklet yolları, millet kıraathanesi.. İçinde gidip ders çalışabileceksiniz, ücretsiz orada size servis yapılacak.. Önümüzdeki süreçte bunların sayısını her ilçede olmak üzere arttıracağız. 
Yine Akçaabat’ta Millet Bahçesi projemiz var.  3 Millet Bahçesini Vakfıkebir’de çalışıyoruz… “ diye konuştu. 
Bakan Kurum, “Çömlekçi Mahallesi diye bildiğimiz 10 hektarlık alan. Bu alanda da 2019 yılı içinde TOKİ o projeyi gerçekleştiriyor olacak. Hedefimiz 2023 yılına geldiğimizde bu Çömlekçi Bölgesinde bizim tarihimize kültürümüze yakışmayan bina kalmayacak. Bu şehzadeler diyarına yakışır proje yapacağız. 

TRABZON’A 5 MİLYARLIK YATIRIM.. 
Biz eğer gönülleri inşa edemezsek, şehirleri imar edemeyiz  Uzunsokak ve Maraş Caddesi var. O Meydanda ve iki sokağımızda sokak Sağlıklaştırma projesi yapacağız. O cephelerde gördüğünüz çirkin levhaları indireceğiz. Bu meydanlar düzenlenmiş. Ancak o cephe iyileştirmelerin yaptığımızda yurt dışına gidip gördüğünüz, o özlemini duyduğunuz şehircilik sülietini hem bu iki sokağımızda hem de meydanda gerçekleştirmiş olacağız.” Dedi. 
Bakan Kurum, “Baktığımızda Trabzon ilinde bugüne kadar yapılan yatırımlara TOKİ ile 1. Milyar 300 milyonluk yatırı yapmışız. Konut, stadyum, sağlık merkezi, kamu hizmet binası gibi bir çok iş yapmışız. Bizim AK Parti iktidarı döneminde Trabzon’a yaptığımız yaptığımız yatırım miktarı 5 milyar Türk Lirası.. Devam eden yatırımların tutarı 513 milyon Türk Lirası.. “ dedi. 
AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu ile ilgili konuşan Bakan Kurum, “

ZORLUOĞLU İLE BERABER ÇALIŞTIK
Yeni dönemde Başkanımız Murat Zorluoğlu adayımız. Eski mesai arkadaşımız. Beraber çalıştık. Çevreden şehirden anlar. Size tecrübeli bir Başkan geliyor inşallah. 
Kayyum sırasında şehrin tüm ihtiyaçlarını bir belediye başkanı gibi projelerini takip etti ve vatandaşlara hizmet götürdü. Gördük ki 2 yıllık süreçte siz devletin gönderdiği ödeneği yine vatandaşa, şehrin kaliteli olması için harcadığımız zaman şehir başka duruma geliyor. Yeşil alanda yapabiliyorsunuz, parkta yapabiliyorsunuz. 

Van’da başkanımız Kayyum ve Vali iken oradayken gezdik. Sokakta şunu söylediler bize ”Murat Zorluoğlu Başkanımızı buraya aday yapın. Biz istiyoruz gelsin Belediye Başkanı olsun” o 2 senelik süreçte o kadar güzel işler yaptı ki Vanlı kardeşlerimizin gönlünü fethetti. 31 Mart bir gönül Belediyeciliği seçimi. Herkesin kalbini fethetmemiz gerekiyor. Bu manada sizin yapacağınız çalışmalar çok önemli. Bu projeleri kapı kapı dolaşıp, ev ev dolaşıp herkesten anlatmanız gerekiyor. Herkesin gönlüne dokunmak zorundayız. Biz bunları anlatırsak emin olun insanlar ikna olacaktır” dedi.