İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, PKK terör örgütünün Karadeniz bölgesine açılma çabalarıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

"KARADENİZ'DE PKK'YA GEÇİT YOK"

Süleyman Soylu, "Örgütün iki önemli gelir kaynağı olan göçmen ve uyuşturucukaçakçılığını da Karadeniz üzerinden yapmaya dönük yeni bir rota oluşturmaya da çalıştılar. Her iki konuda hızlıca önlem aldık ve hem karada hem de denizde bunların Karadeniz Bölgesi'ne açılmasının önüne geçtik" dedi.

"ÖRGÜTÜN GÖÇMEN VE UYUŞTURUCU KAÇAKÇILIĞINA DARBE VURULDU"

Bakan Soylu, "Geçen yıl PKK terör örgütünün Karadeniz Bölgesi'ne, bilhassa buradaki kırsala açılma çabaları söz konusuydu. Aynı çerçevede örgütün iki önemli gelir kaynağı olan göçmen ve uyuşturucu kaçakçılığını da Karadeniz üzerinden yapmaya dönük yeni bir rota oluşturmaya da çalıştılar. Her iki konuda hızlıca önlem aldık ve hem karada hem de denizde bunların Karadeniz Bölgesi'ne açılmasının önüne geçtik." şeklinde konuştu.

SÖZDE KARADENİZ YAPILANMASI ÇÖKTÜ

Son dönemlerde Bayburt, Gümüşhane, Giresun ve Trabzon'da yürütülen operasyonlar sonucu, PKK'nın sözde Karadeniz ekibi etkisiz hale getirilmişti.

EREN'İN KATİLİ DAHİL 22 KİŞİLİK TERÖRİST GRUP ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Maçka’da Astsubay Ferhat Gedik ile Eren Bülbül’ü şehit edenlerden biri olan ve terörden arananlar listesinde kırmızı kategoride bulunan ve PKK'nın sözde Karadeniz sorumlusu Mehmet Yakışır geçtiğimiz Temmuz ayında öldürülmüştü.