61SAAT HABER SERVİSİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve başbakan yardımcısı Nurettin Canikli dün Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde meydana gele doğal afetin ardından bugün şehre geldi.

Bakan Soylu ve başbakan yardımcısı Canikli'yi, Trabzon Havalimanı'nda Trabzon Valisi Yücel Yavuz, AK Parti milletvekilleri ve partililer karşıladı.

BEŞİKDÜZÜ'NDE 2 ÖLÜ, 600'E YAKIN İŞ YERİ KULLANILMAZ HALDE
 
Dün öğlen saatlerinde etkili olan yağışın ardından Beşikdüzü ilçesinde meydana gelen sel olayı ilçede felakete neden oldu. 600'e yakın işyeri ve birçok ev kullanılmaz hale geldi, suyun yüksekliği 1 metreye kadar yükseldi.İlçenin yüksek kesimlerinde ise sel suyunu kapılan 3 kişiden 2 kişi hayatını kaybetti.
 
SOYLU VE CANİKLİ, BEŞİKDÜZÜ'NDE İNCELEMELEDE

Yaşanan bu üzücü olayların ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve başbakan yardımcısı Nurettin Canikli  Trabzon’a gelerek Beşikdüzü ilçesine geçti.Bakan Soylu ve başbakan yardımcısı Canikli'yi karşılayan Beşikdüzü Belediye Başkano Orhan Bıçakçıoğlu ikiliye sel sonrası ilçede son durum hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

SOYLU "TÜM DESTEKLER AKTARILACAK"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Beşikdüzü’nde yaşanan sel felaketi ile ilgili açıklamalarda bulundu. “Büyük bir afet özellikle ilçe merkezinin deniz kortunun altında olması da etken orta koymuş. Son yılların en önemli yağış miktarı alındı. Belediye, Valilik tüm denetim kurulları bu konuda zararların daha az oluşması ve buna karşı tedbir aldı. 2 vatandaşımız vefat etti 1 kayıbımız var arama kurtarma çalışmalarımız devam ediyor.Bölgede biraz daha tespitte bulunacağız. Sel afeti yaşanan bölgemize gerekli bütün destekler aktarılacak. Başbakan Yardımcımızı Sayın Nurettin Canikli ile beraber Başbakanımız Binali Yıldırım’ın  talimatı ile buraya geldik.  Zararı telefi edilebileceğimiz çalışmalar yapacağız.  Bu bölgede genellikle hem yukarıda ki hem aşağıdaki ilçelerde bu tip risklerle karşılaşılıyor. Devlet Su İşler taşkın önemle projeleri, dere ıslahlı projesi gibi çok önemli yatırımlar yapıldı bunları devam ettirmeliyiz. Meteorolojimiz uyarılarını aktardı. Gerek kaymakamlık gerek belediye tedbirleri almaya çalışıyor'