61SAAT HABER SERVİSİ

İçişleri Bakanı Trabzon’da son mitingini Akçaabat ilçesinde yaptı. Akçaabat ilçe merkezinde ayrılan alanı vatandaşların doldurduğu mitingde ilk olarak AK Parti ve MHP İlçe Başkanları konuştu. Yeni dönemde aday olmayacak olan Akçaabat’ın uzun yıllardır belediye başkanlığını yapan Şefik Türkmen, “bugün demokrasinin bir güzelliğini yaşıyoruz. Önümüzde yerel seçimler var. Belediye bakanlarımızı, meclis üyelerini seçeceğiz. Bu güzelliktir. Bizi idare edecek olanları seçeceğiz. Efendim niye öyle odu, niye böyle oldu. İşte meydan burada, seçim sandık orada.. Sonuç burada çıkacak. Ben bu seçimlerin Akçaabat’a yakışır şekilde sürdürüleceğine inanıyorum. Birlik, beraberlik içinde huzur içinde geçeceğine inanıyorum. Biliyorsunuz. Ben bu dönem aday değilim. 

25 SENEDİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPIYORDU

25 senedir burada Belediye Başkanlığı yapıyorum. Zor şartlarda Belediye Başkanı oldum. Bu belediye iflah olmaz denilen noktada başladım. Aradan geçen sürede çok önemli işler yapıldı. Sizlere hizmet etme şerefini bahşettiniz. Yapılacak çok iş var. Önemli projelerimiz var. Sürdürülecek projelerimiz var. Onun için, bu yönetimi benim bu güne kadar aldığım getirdiğim bayrağı bundan sonra sağlam ellere teslim etmek istiyorum. Akçaabat Belediye Başkana dayımız Osman Nuri Bey.. 5 sene birlikte çalıştık. 5 sene bizim meclis üyemiz olarak, başkan yardımcımız olarak birlikte çalıştık. Bu süre içinde çok ehliyetli biri olduğunu ben gördüm. Şahsen bunu müşahede ettim. Genç bir arkadaşımız, dinamik bir arkadaşımız. Çağı yorumlayan, çağa uygun işler yapabilecek kapasiteye sahip arkadaşımız” dedi. 

EKİM: YAĞMUR ÇAMUR DEMEDEN ALANDAYIZ

Akçaabat Belediye Başkan adayı Osman Nuri Ekim, “Akçaabat 123 bin nüfusuyla bölgemizin en büyük ilçelerinden biridir. Hayalini kurduğum hedef ve projeler doğrultusunda ortak akılla sizlerle beraber güzel ilçemizi yönetmeye talibim. Bunun için adayım ve sizlerin desteğini bekliyorum. 
sayın Cumhurbaşkanımın şahsımı işaret ettikten sonra yaklaşık 1,5 aydır yağmur çamur demeden alandayız. Talip olduğumuz görevin, omuzlarımızda ki yükün farkındayız. Gönül Belediyeciliğini ön plana çıkartarak tüm hemşerilerimizle beraber hizmetinizde olacağız. Çalınmadık kapı, girilmedik gönül bırakmayacağız. 
İlçemiz adına yapacağımız tüm yenilikleri sizlerle birlikte başaracağız. 
Çok güzel birlikteliğimiz var” dedi. 

ZORLUOĞLU: AKÇAABAT İLE TRABZON BİR OLDU.. 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zorluoğlu, “Ben Akçaabat Kaymakamlığında 5 ay staj yaptım. O zaman Şefik Başkan, yeni başkandı. Gerek değerli başkanımızın buraya kattığı güzellikler, ilçenin çehresi değişti. Biz Şefik Başkanımıza 25 yıl yaptığı hizmetlerden teşekkür ediyoruz. 
Akçaabat Trabzon ile ayrı bir ilçeydi. Söğütlü ve Yıldızlı’nın kentleşmesiyle arada sadece tünel kaldı. Akçaabat ve Ortahisar ile ayrılamayacak bir parça oldu. Akçaabat’a başka vizyon ile bakmamız lazım. Büyükşehir vizyonuyla Akçaabat’ı değerlendirmemiz lazım. Eğer biz Trabzon’da ulaşım sorununu çözeceksek buradan başlamalıyız. Akçaabat’tan ayrı düşünemeyiz. Dolmuş, Toplu taşıma düzenine çeki düzen vereceksek bunu sadece Ortahisar’da değil, Akçaabat’ta başlamalıyız. 
Biz eğer vizyon projeler diyorsak Trabzon merkezinde ne yapıyorsak Akçaabat’ta da bunları yapmalıyız. Trabzon’da Avni Aker’de millet bahçesi yapıyorsak aynısını Akçaabat’ta burada ki stadın olduğu yerde yapmak istiyoruz ve gerçekleştiriyoruz.. 
Akçaabat Turizmiyle de çok önemli bir ilçemiz. Trabzon’da turizm alt yapısını güçlendireceksek burada mutlaka Hıdırnebi’yi bu kapsamda düşünmek zorundayız. Büyükşehir Belediyesi olarak seçilirsek, sadece Trabzon Merkez Ortahisar’a değil 18 ilçenin tamamına adalet ve hakkaniyet anlayışıyla hizmet götüreceğimize söz veriyoruz. 
bizim en yakın mesai arkadaşımız Osman Nuri Ekim Kardeşim benim Akçaabat’ta ki elim gözüm kulağım olacak. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak inşallah kendisine hep destek olacağız yanında arkasında dim dik duracağız. 
İnşallah bu şehirden bir daha ayrılmamak üzere şehrimize geri döndük. 
Şuana kadar yaptığımız çalışmalar birikimimiz tecrübemiz, bize göre yeterli olduğunu düşünüyoruz. Sizin takdirlerinize sunuyoruz. Belediyecilik, yönetim bizim işimiz. Trabzon’umuza çok daha büyük projeleri hep beraber kazandıracağız” dedi. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, özetle şu şekilde konuştu: 
- Dün ve bugün Trabzon’daydık. Şehrimizle hasbihal etmek, dertleşmek, hasret gidermek, yol arkadaşlarımıza destek olabilmek, sizin huzurunuzda bulunabilmek için 2 gündür Trabzon’un her köşesini dolaşmaya çalışıyoruz. Hep birlikte güzel geleceğe birlikte uzanmayı arzu ediyoruz. 

- Size bir cümle söylemek isterim. Hatırlar mısınız biz bunların belediyelerine görevden aldık. Sayın Valim orada gitti Kayyumluk yaptı.

- Tam onun işi Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı.. 24 saat esasına göre çalıan, çalıştı tecrübe etti, bütün bu tecrübeleri Trabzon’a akıtacağı arı gibi çalışan üreten adamdır. Milletin adamıdır.. - İnşallah o çalışacak.. Murat Bakanımızın, Akçaabat’ın Trabzon’un hepinizin emrinde olacağız. - Çok iyi tecrübe ile yetişmiş buraya gelmiş, genç yetenekli Akçaabat’a çok güzel hizmetler vereceğine inandığımız Osman Nuri Ekim kardeşimiz var.. - İnanın bazen ayaklarımızın mecali kesiliyor. Saat 2 ‘de 3’deyorgunluktan bazen sallanıp duruyoruz. Bizi bir bakışınız, bir duanız gözünüzdeki o bize ifadeyle ortaya koyduğunuz güzel bakış.. Allah sizden razı olsun..