2019 yılında faaliyete başlayan dernekler federasyonu başkentte bulunan Trabzon derneklerini bir çatı altında birleştirmeyi hedefliyor.

İç işleri bakanı Soylu Federasyon binası çok güzel olmuş. Emeği geçenleri tebrik ediyorum. Hemşerilerimizin başkentte tek çatı altında birleşmeleri bizim için memnuniyet verici bir durum. Federasyonun ve Ankara’daki hemşerilerimizin güzel faaliyetler yapacağına inanıyorum. Hem kendi kültürümüze hem Ankara’nın kültürüne katkı sağlayacaklarına inanıyorum. Federasyon binası tarihi bir mekân çok güzel tefriş edilmiş. Bina konusundaki desteklerinden dolayı Altındağ belediye başkanımız Asım Beye de teşekkür ediyorum." Dedi.

Ziyarette Altındağ belediye başkanı Asım Balcı, Ankara büyükşehir belediyesi AK parti grup başkan vekili Mümin Altunışık, Federasyon başkanı Ali Fazlıoğlu, Başkan vekili Osman Gazi Kandaş, başkan yardımcısı bakan danışmanı Mazhar Yıldırımhan, çevre ve şehircilik bakan danışmanı Sadık Soylu, bakan danışmanı Erdem Sürmen ve dernek yetkilileri hazır bulundu.

Federasyon başkanı Ali Fazlıoğlu da" Başkent Dernekler federasyonunu sayın bakanımızın teveccüh ve destekleri ile kurduk. Başkentte daha yoğun bir şekilde hemşerilerimizle birlikte olacağız. Trabzon’dan yolu düşen hemşerilerimize de kapımız daima açıktır" dedi.