61SAAT HABER SERVİSİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon’a yapılması düşünülen Şehir Hastanesi ve son günlerin tartışma konusu olan Hüseyin Avni Aker Stadıyla ilgili yapılacak proje hakkında herkesin beklediği haberi verdi. 
Of Kongresinde konuşan Bakan Soylu, “Uzungöl’ün etrafında ki ışıklandırma nasıl oldu, nasıl gitti, eksiklik nedir bütün detaylarına kadar, nereyi daha iyi turistik bölgesi haline getirebiliriz, arkadaşlarımızla bütün gayretimiz, bütün anlayışımız ve bütün heyecanımız da budur. 

Sadece bunlar değil. Aynı zamanda Trabzon’umuza güzel bir Şehir Hastanesi “kazandıracağız. İnşallah önümüzde ki günlerde Yüksek Planlama Kurulundan kararı, yaklaşık 4-5 şehir hastanesi ile çıkacak ve hemen hizmetine başlanacak” dedi. 
Avni Aker ile ilgili tartışmalara da son noktayı koyan Bakan Soylu, “Trabzon’a söz vermiştik. Avni Aker Stadyumu yeşil alan olacak diye.. Öyle dedik değil mi? Ora da çok güzel, çocuklarımızın, hanımların insanların akşam evden geldiklerinde yorgunluklarını atabilecekleri bir alan yapılacak.  Yıkacağız bir köşesi tarihi anı olarak kalacak. Orada bir de Yavuz Selim Stadyumumuz var. Orası bizimle sporla bağımızın en önemli olduğu alanlardır. Onlarda restore edilecek oda kalacak. İfade etmek istiyorum ki inşallah orası da şehrimizin nefes aldığı yerlerden birisi haline gelecek” dedi.