61SAAT HABER SERVİSİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhur İttifakı kapsamıa MHP’nin adayı Mümin Nuhoğlu’nun desteklendiği Trabzon’un Çarşıbaşı İlçesinde miting yaptı. Mitinge Bakan Soylu’nun yanı sıra AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, MHP İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım ile her iki partinin İlçe Başkanları, İl Teşkilatlarından isimler katıldı. 
Vatandaşların Bakan Soylu’nun otobüsünü meşalelerle karşıladığı ilçe merkezindeki miting alanı Türk Bayrakları ile donatıldı. 

Mitingde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu şu şekilde konuştu.. 
-    Yavuz Grup yoluna 9 milyon gönderdik. İçişleri Bakanlığından gönderdik. Mümin Başkanda burada, hazırlıklarını yaptı 5 milyon daha gönderiyoruz.. 
-    Fakülte meselesine.. Biz Trabzon üniversitesini niçin açtık? Ben buraya geldiğimde 2. Üniversite sözü de verdik, onu da hatırlıyorum. Trabzon Üniversitesini açtık mı? Türkiye’nin en butik Üniversitesini yapacağız. Seçimden sonra çok güçlü adımlara atacağız ve Trabzon Üniversitesi Türkiye’nin en seçkin üniversitelerinden  biri haline gelecek.. Trabzon’un batısıyla beraber bu işi bütünleştirmek. Sözümüz söz, yerimiz var. Bina sorunumuz da yok. Olanlarla takviye yapmaya çalışırız… 
-    Şimdi sıra Vakfıkebir’de, Çarşıbaşı’nda, Beşikdüzü’nde.. 
-    Ne söz vermişsek, gücümüz yettiğince.. 
-    Trabzon Meydanında benim için neler konuşulmuş biliyorum. 
-    Yatırım adasını da sadece Trabzon için kanun çıkardık.. 
-    Şimdi şehir hastanesi yapıyoruz. 5 yıldızlı otel niteliğinde şehir hastanesi Trabzon’da yapılacak. 
-    Trabzon _ Erzincan demiryolu proje ihalesi bitti, şimdi gerçek ihalesi başlıyor. 5 katrilyonla… Eğitimimiz zenginleştireceğiz, tarım şehri, bölgemizin ticaret merkezi haline getirmek için bütün alt yapıyı hazırladık. 
-    Burada sizden bir şey istiyorum. … 
-    Burada bir takım laflar duyuyorum. Süleyman bey birileri sizin isminizi kullanıyorlar. Dostluklarınız var, dostluklarımız baki.. Siyasette ve millete hizmetkarlıkta büyük mücadele veriyoruz. Terörle mücadelede her gün muhalefet, bu kardeşinize yükleniyor, hakaret ediyor. 
-    Ben sizin evlladınız ve kardeşinizim. Şu dudaklarımızdan çıkana bakın. Biz sizi yanıltmayız. Mümin Bakan ile burada MHP ile burada kurduğumuz ittifakta inşallah başarılı olacağız. Coşkun Başkanım sonuna kadar yardımcı olacak. Evet burada söylüyorum. Coşkun Başkanım bize her zaman kardeşlik yaptı. Allah razı olsun. Mümin Başkandan çok daha çalışacak seçime kadar… 
-    Burada Çarşıbaşı’nda Cumhur ittifakının bayrağını hep beraber dikmek hizmetkarlığı ortaya koyacağız. 31 Mart’a kadar emrinizdeyim, Mümin başkanında emrindeyim.. 
-    Benim başkanım var. Yiğit adam yaman adamdır.. Elazığ’da Valiydi, dedim Van’da ihtiyaç var. Çünkü orada teröristlerin temizlenmesi lazımdı.. 
-    Elazığlılar bana bir kızdılar ki.. Bizim valimizi niye aldın. Gönderdik bir vali daha.. Murat başkanımı çok sevdiler.. Zorluoğlu’nun çok sevdiler. Tam yerini buldu.. Tam yerini buldu.. O kadar güzel hizmetler yapacak ki Trabzon’a..

YILMAZ DA MİTİNGDE BAKAN SOYLU’NUN YANINDAYDI 

Mitinge mevcut AK Partili Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz’ın da katıldığı gözlendi. Yılmaz,  miting otobüsünün üzerinde hemen Bakan Soylu’nun yanında yer aldı. 

NUHOĞLU: BAKANIM BANA SÖZ VERDİ… 

Mitingde ilk olarak MHP ve AK Parti İlçe Başkanları konuşurken ardından MHP Çarşıbaşı Belediye Başkan adayı Mümin Nuhoğlu konuştu. Bakan Soylu’nun kendisine verdiği sözü hatırlatan Nuhoğlu, “Sizlerin gururu ve onuru olacağız. Allah rızası için ben ve arkadaşlarım hepimiz sizlere ömrümüzün sonuna kadar hizmet edeceğiz. Tek derdimiz var, vatan millet.. Ülkemizi bölmeye çalışan nifak tohumlara oy vermeyeceğiz. Nefsimizin önüne geçmeyecğiz. Emrinizdeyiz.  Bakanım bana söz vermişti. Çarşıbaşı’na gelip sizlere destek vereceğim diye.. Ondan Allah razı olsun” dedi. 

ZORLUOĞLU: COŞKUN BAŞKAN, BİZİM YANIMIZDA KALMAYA DEVAM EDECEK

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu ise, “Trabzon’un bütün ilçelerine adalet ve hakkaniyetle hizmet götüreceğiz. Çarşıbaşı’da bunlardan fazlasını alacak.. 
Bizim belediye başkan adayımız Mümin kardeşimiz. Onunla inşallah yolumuza devam edeceğiz. Mümin Kardeşimiz Çarşıbaşı’nda 1 Nisan’da koltuğa oturduğunda tek başına olmayacak. Hiçbir ayrım gözetmeksizin yanında Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ben olacağım inşallah. 
Coşkun kardeşime de yaptığı hizmetler nedeniyle yürekten teşekkür ediyorum. Coşkun başkan burada belediye başkanlığından ayrılacak ama bizim yanımızdan ayrılmayacak. İnşallah o da bölgeye hizmet edecek noktada bizim yanımızda kalmaya devam edecek” dedi. 

YILMAZ: EN İYİ ŞEKİLDE YAPMAYA ÇALIŞTIK

Mevcut AK Partili, Çarşıbaşı Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz, “Neticede seçimle geliniyor, seçimle gidiliyor. Ama ben yıllar önce çıktığım siyasi hayatımda, ilçede bir çok STÖ’de görev aldım. Hepsinde sizlerin desteğini gördüm. Son olarak da 10 yıldır güzel bir görev olan belediye başkanlığını sizlerin destekleri ile en iyi şekilde yapmaya çalıştık. Görev yaptığım süre içinde gecemi gündüzüme katarak sizler için ne yapabilirim derdinde oldum. 

YILMAZ: MÜMİN KARDEŞİMİZ BİZLERİN DESTEKLERİYLE.. 

İsterdim ki 3 dönem kuralı var. Bu kurala takılmadan 3. Dönemizde yıldızımız olacak projeleri biz yapalım.. İlçede aday olan Mümin Kardeşimizin bizlerin destekleriyle, Büyükşehir Belediye Başkanımızın desteğiyle bu işleri en iyi şekilde yapacağına eminim. 
Buradan göremediğimiz ittifak olayını çok iyi hissedemiyorduk. Sizlerin yaşadığı sıkıntı sizlerin bana verdiği moral beni ziyadesiyle mutlu etti. 

BAKAN SOYLU, ANKARA’DA KABUL ETTİ

Bakanım, beni Ankara’da kabul ederek daha iyi anlamımızı sağlayarak dönüşümüzde bizde bu yola baş koyacağız dedik. 
Bu işe çomak sokmaya çalışan bir çok siyasi arkadaşımız oldu. Onlarla hesabımız ayrı şekilde görülecektir. Esas olan Cumhurbaşkanımızın talimatı ve Bahçeli’nin gayretleriyle gerçekleştirilen bu ittifaka bizim de destek vermekten başka çaremiz yok. 
Coşkun gider, Mümin gelir, Mümin gider Ahmet gelir, Mehmet gelir. Esas olan memleketimizin geleceğidir…” dedi.