Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, “Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) gibi bilimsel ve eğitimin en üst düzeyde olduğu gözbebeğimiz bir üniversitede rektör atanmasında etkili olduğuma yönelik çıkan haber  son derece yanlış, taraflı ve kasti bir bilgidir. Bu haberi üzülerek okudum” dedi.
 
Bugün yayınlanan “Soylu Baykal Deyince” haberi üzerine Bakan Süleyman Soylu, yazılı bir açıklama yaptı. Bakan Soylu’nun konuyla ilgili yapmış olduğu açıklaması şu şekildedir: 

“Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) akademik ve bilimsel eğitimin üst düzeyde olduğu bir kurumdur. Bu kurumda rektör atanmasında etkili olduğuma yönelik çıkan haber  son derece yanlış, taraflı ve kasti bir bilgidir. Bu haberi üzülerek okudum.

Üniversitelere rektör atanması süreci kanunda çok açık ve nettir. Üniversitede yapılan seçimlerin akabinde YÖK tarafından Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a sunulan adaylar arasından Cumhurbaşkanımızın onayı ile atamalar yapılmaktadır. Rektör Baykal’ın atanması  ile ilgili olarak çıkan hemşehri bağımı ifade eden sinsice haberi  ahlaki bulmuyorum.  Benim hemşehrilerim Trabzon ve aziz milletimdir. Son derece sığ olan bu yaklaşım  beni rahatsız etmiştir. Sadece milletine hizmet etmeyi amaç edinen bir kişiye bu eleştiriyi “sinsice” yapılmış olarak buluyorum.  Bu tip haberlerin gerçeklikten uzak, doğru bilgileri içermediğini bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bu vesile ile KTÜ Rektörlüğü’ne yeniden atanan Prof. Dr. Süleyman Baykal’ı tebrik ediyorum, Karadeniz Teknik Üniversitesi için hayırlı olmasını diliyorum. Rektörlük seçiminde yarışan, Orhan Aydın başta olmak üzere tüm adaylara  ilerleyen dönemdeki akademik çalışmalarında başarılar diliyorum”

Kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla duyurulur.