Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon'da yaptığı temaslarda Akyazı’da yapılması planlanan ‘Şehir Hastanesi’ ile ilgili tartışmaları değerlendirirken, bölgede yapılması planlanan yatırımlara da değindi.

Trabzon ile ilgili heyecanlarında en ufak bir düşme söz konusu olmadığını kaydeden Bakan Soylu, “Uzungöl'ün ışıklandırılması dahil o gündem içinde takip ettik. Köprübaşı'nın belediye binası tarihi bir bina olsun. Şehir hastanesinin 700 yatak yetmez bin yatak olması lazım.
Çok hızlı bir meclis dönemi geçirdik. Arkadaşlarımız sabah 5'lere kadar çalıştılar.
Özellikle 2 şey hemen hemen hazır. Hem Üniversite hem de Şehir Hastanesi meselesi.. Onlarla ilgili son hamleler lazım. Önümüzde ki dönem içinde süreç içinde daha hızlı bir şekilde gidilecek. 

KTÜ'den, Belediyesine kadar bir çok hizmetler gerçekleştirildi. Bu 1 yıl dolu dolu geçti. Önümüzde ki günlerde hazırlıkları yapılır paylaşılır” dedi.

Şehir hastanesi ile ilgili konuşan Bakan Soylu, “Ben şehir hastanesinin yerine niçin itiraz ediliyor bilmiyorum. Makul itiraz getirilsin konuşalım. Konumunda ne sıkıntı var. Trabzon'da nereye koyacaksınız. Askeri kışla kalkacakta bilmem ne olacakta, delikanlı gibi şunu söyleyin: "Biz Şehir Hastanesi istemiyoruz"  Ordu istiyor. Ben sizin sözcülüğünüzü yaptım. 
Çimento fabrikasının yeri deniliyor. Kaç lira orası. Kaç paraya alacağız orayı. Recep Akdağ dedi ki "ben yıllarca buranın peşinde koştum. Ama şimdi bu noktaya bu iş geldi yapalım" Hatta 700'dü yatağı bine çıkardık. Şimdi Galatasaray Stadyumunun hemen yanında bin yataklı hastane yapılıyor. 200 metre arası.
Ama yine de böyle bir şey varsa yapılmasın. Bu olabilir. Çeşitli sahihlerle bu ortaya konabilir.

Tabipler odasının en son söylediği şey farklı bir şey.. “Ben de devlet hastanesi devam etsin, şehir hastanelerine karşıyım” diyorlar. Politika olarak itirazım var ama bu değerlendirme yapılabilir. Oraya en iyi tesisler en modern tesisler yapılıyor. Trabzon'un bu fırsatı kaçırmamasıdır. 5 tane şehir hastanesinin içinde Trabzon şehir hastanesi var. Bu büyük bir yatırım” dedi.