61SAAT HABER SERVİSİ

İlk olarak Düzköy kongresine katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak kongrenin ardından Maçka’ya geçip, Maçka’da Şehit düşen Eren Bülbül’ün evini ziyaret etti. Bakanlar bu ziyaretin ardından Dernekpazarı 6. Olağan Kongresine katıldı. 

Düzenlenen kongreye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Eski Bakan Eyüp Aşık AK Parti Trabzon Milletvekilleri Ayşe Sula Köseoğlu, Adnan Günnar, Salih Cora,Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Trabzon il Başkanı  İlçe Belediye Başkanları ve çok sayıda partili katıldı.Kongrede ilk olarak Başbakan Binali Yıldırımın mesajı okunurken ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın izletisi izletildi.

BİRİNİN DÜNYAYI ŞEKİLLENDİRME ARZUSU
Kongrede konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu “Size iki selam getirdik. 15 yıldır ülkemizin hem ekonomik hem sosyal kalkınmasında bu ülke için zihniyet devrim yaparak, sessiz devrim yaparak, deyim yerindeyse ülkemize sınıf atlatan ve ben sadece Allah’ın önünde eğilirim diyen Recep Tayyip Erdoğan Beyin selamlarını getirdim. Bu ülkede ulaştırma yönüyle, bu ülkeyi köprülerle internet ağıyla bağlayan Binali Yıldırım Beyinde selamını getirdim. Değişik vesilelerle ifade etmişimdir. Çocukluğumdan beri kongre salonlarda büyümüş biriyim. Siyaset her zaman kendi gerçeğini yaratır ama mutlak halkın iradesi kararı belirler. Darbelerin gücüyle bugün adını unuttuğumuz insanları cumhurbaşkanı başbakan yaptılar. Bir gün Menderes bir gün Erbakan dedi ama bir gün gerçeğinden vazgeçmedi. Çeşitli ittifaklar kuruluyor, çeşitli şeyler söylüyorlar ama milletin onlara biçtiği rolden çıkamıyorlar. İktidar vizesi alamıyorlar çünkü kulaklarını tıkıyorlar. Siyasetin her kademesinde iş böyledir. Bugün dünyada oluk oluk masumdan kan akıyor. Bunun sebebi birilerinin dünyayı şekillendirme arzusudur. Mısır’da namaz kılan insanları katlettiler. Orada şehit düşen kardeşlerimize Allah mekanları cennet eğlesin.

BİZİ BİRBİRİMİZE DÜŞÜRMEYE ÇALIŞIYORLAR!
Malatya’da alevi vatandaşlarının kapılarının üzerine çarpı atma konusuna değinen Soylu “Türkiye 40 yıldır terörle uğraşıyor. Kardeşleri birbirlerine düşürmeye çalışıyorlar. Hepimiz bu şehirde yaşıyoruz, Trabzonlu olmayan insan elbetki var problemimiz var mı? Tabi ki yok. Ben Hakkari’ye gidiyorum, Van’a gidiyorum. Doktorsa muayene olursunuz, öğretmene  bu milletin kendi içerisinde hiç bir meselesi yoktur. Siyaset sahnesindede oy vererek paylaşır. Ama birileri bunu ısrarla değiştirmeye çalışmaktadır. Bir yerlerde bu ülkede fitne çıkarmaya çalışıyorlar. 

ESKİ TÜRKİYE DEĞİL!
Bu ülkede kim, 80 milyonun huzurunu, kardeşliğini bozmaya fitne çıkarmaya çalışırsa bizim ona müsade etmeyeceğiz, sonuna kadar burada bu ülkenin hürriyeti, özgürlüğü için gerekli iradeyi koymayada geri durmayız bunu bilesiniz. Bu tür meseleleri geçmişteki acı hatıraları hatırlatarak korkutma çabasıdır.Türkiye eski Türkiye değildir. Bu oyuna müdahale etmeyiz tezgahı kuranında peşindeyiz.

KAN DAMLAYAN KİTABINA İHTİYACIMIZ YOK!
Güneydoğu’ya gidiyorum. Bize bizi bunlarla baş başa bırakmayın diyorlar. Bakanımla araçta gelirken Siirt’in Eruh ilçesinde bir caddeyi öyle güzel bir hale getirmişlerki, artık para oradaki terör örgütlerine gitmiyor. Oradaki çocukların gençlerin hizmetine akmaktadır. Her gün TBMM’de çıkıp o belediyeleri haksızlıkla aldınız diyorlar. Siz buradan aldığınız paraları terör örgütüne verdiniz. Size müsade mi edecektik? Bir yıl oldu oradaki Başkanları görevleleri alalı. 93 belediyede 750 çocuk parkı yaptık. Onlar orada sevgileri hissetsinler, ellerine silah vermesinler diye. Rahatsız oluyorlar. Geçen gün bir haber okudum Demirtaş, hapsenede kitap yazmışta gelirini çocukların ve gençlerin geleceği için kullanacakmış. Şakaysa bizim için çok kötü bir şaka. Şimdi tutmuş çocukların eğitimine harcayacakmış, onun kaleminden kan damlayan kitabına ihtiyacımız yok Türkiye Cumhuriyeti çocuklara bakar. Birileri de kitap fuarında onun adına kitap imzalıyorlarmış. Onlarda entel geçiniyorlar. Onlardan entel olmaz dantel olur.

YA AÇ KALACAKLAR YA DONACAKLAR!
Geçen ay terör örgütüne 3 kişi katıldı. Şimdi dağlarda kaçacak yer arıyorlar. Bu kış ya aç kalacaklar. Ya da donacaklar. Bu kadar açık söylüyorum. Kış operasyonlarına başlamış bulunmakta evlatlarımız. Siz uyurken evlatlarımızı dağlarda sığınaklarını imha edecekler. Biz sizden sadece dua istiyoruz. Kararlıdırlar, cesurdurlar. Birbirlik ve beraberlik içinde yaşayan kardeşlerimizin üzerindeki baskıyı kaldırmak görevimizdir. Bakın turizm Hakkari’de oteller dolu. Hani ülkemizde 15 Temmuz gelmişti. Türkiye özellikle iç güç kapasitesini , ihracatını arttırıyor. Türkiye işgal girişiminden çıkarak yeni bir döneme giriyor. Bu ülkede oyun kurdurtmayız. Kurdutmayacağız da.