31 Mart Yerel seçimleri sonrası gündeme gelen seçim güvenliği tartışmaları ile ilgili bir televizyon programına canlı bağlanan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, '’Bir kişi ispat etsin polislerimizin seçim güvenliği ile ilgili ihlal yaptığını ben tüm Türkiye önünde ifade ediyorum istifa ederim. Buna sevinecek CHP’liler HDP’liler var ama net şekilde söylüyorum istifa ederim''
VALİMİZİ EMNİYET MÜDÜRÜMÜZÜ ARADIM
Çok üzülüyorum. Önceki dönemlere göre YSK ile koordineli en sorunsuz bir seçim süreci geçirdik. Hiçbir sorun olmadı. Bir polisimizin, bir jandarmamızın gidip, siz hangi partiye oy verdiniz sorması mümkün değil. İstanbul Valimizi ve Emniyet müdürümüzü aradım, bizzat sordum. Vatandaşımızdan gelen şikayet var mı dedim. Böyle bir şey yok denildi. Zaten polisimizin jandarmamızın böyle bir şey yapma hakkı yoktur. Vatandaşın da böyle bir şikayeti yoktur. 
HERHANGİ BİR ŞİKAYET YOK
Beni CHP’liler de aradı. Şikayet geldi mi diye. Veya sayımların takibinin engellenmesi söz konusu mu diye. Kesinlikle hayır dedik, hatta gelsinler biz orada güvenliği sağlamakla görevliyiz. Biz seçimlerin İstanbul’da güvenli olmasından sorumlu kolluk kuvvetiyiz. Gerçekten İstanbul’da dört dörtlük bir güvenlik olmuştur. Bu konuda hiçbir kusur yoktur.”
GÜRSEL TEKİN: SOYLU’YA TEŞEKKÜR EDİYORUZ
CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin İçişleri Bakanı Soylu’ya teşekkür ederek, “Sayın bakana teşekkür ediyoruz. Seçim güvenliği konusunda İstanbul en başarılı seçimlerinden birini yaşamıştır. Bu manada Süleyman bey nezdinde tüm güvenlik güçlerimize teşekkür ederim. Biz hiçbir polisimizi suçlamıyoruz ama vatandaşlarımızın beyanları var bu beyanları soruyoruz” ifadelerini kullandı.