61SAAT HABER SERVİSİ - Gaziantep’te dün bir düğüne yönelik düzenlenen terör saldırısında 50 vatandaşımız hayatını kaybederken çok sayıda kişi de yaralandı. Trabzon’da bir değerlendirmede bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu,15 Temmuz ile terör saldırılarının aynı kaynaktan beslendiğini kaydetti. 

Bakan Soylu, terör saldırısında hayatını kaybedenlere rahmet, yaralananlara da acil şifalar dileyerek başladığı değerlendirmesinde “Olayın olduğu ilk saatten itibaren meselenin üzerindeyiz. Şunu herkesin bilmesi gerekir ki bu saldırıların amacı hedefi bellidir. Bu saldırıların istikameti bellidir. Ama bunun karşılığında Türkiye’nin amacı, hedefi ve istikameti bellidir. 15 Temmuz’u planlayan ve bu saldırıları tertip eden odak aynı odaktır. Bunun hiç bir şekilde her hangi bir farklılığı söz konusu değildir. Uzun zamandır Türkiye’nin üzerine oynanan oyunlar, şeytani planlar kurgular ve gerek orta doğuya gerek içinde bulunduğumuz Anadolu coğrafyasına yönelik mühendislikler hep aynı kaynaktan beslenmektedir” dedi.

Bakan Soylu, sözlerine şu şekilde devam etti: “İnsanların katledilmesine seyirci kalanların timsah gözyaşlarını biz unutmadık. Yani bugün ülkemize yönelik girişiler her saldırıdan sonra o sahte göz yaşlarını sahte taziye mesajlarını ortaya koyanların aslında bu olaylarla ne kadar bağlantılı olduklarını biliyoruz. Ama milletimiz feraset sahibi millettir. Bu acıları birlikte göğüslemeyi bilecek kadar güçlü bir iradeye sahip millettir. Bugüne kadar nasıl metanetle sabırla ve büyük bir ferasetle bu meselelere yaklaşıldıysa bugünden sonra da ortak acımızı aynı anlayışla kavramak gerek. Bunun böyle olacağına inanıyorum. Gaziantep bizim büyük mücadele bağımsızlık şehrimizdir. Aynı zamanda Türkiye’mizin çok önemli şehridir” dedi.