İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Trabzon yürüyüşlerinde halk ile sohbet edip şehri  ve hemşerilerini dinlemeye devam ediyor. Trabzon sahilinde vatandaşların büyük ilgi gösterdiği yürüyüş yolunda spor yapan vatandaşlar, Soylu ile sohbet ederken şehre yapılan yatırımları sorgulamayı ihmal etmiyor. 

GÜLCEMAL HALKA NEFES ALDIRACAK 
Vatandaşların soruları üzerinehemen yürüyüş yolu yanında yapımı devam eden Gülcemal Projesi ile ilgili görüşlerini dile getiren Soylu: Trabzon’a güzel yatırımlar yapılıyor, dolgu ileriye doğru devam ediyor, keşke Trabzon’un fiziki şartları elverişli olsa da hiç dolgu yapmasak ama birçok ülke bunu yapıyor. Yapmazsak Trabzon’da vatandaşa nefes aldıracak alanlar üretemeyeceğiz. Trabzon ‘da halkımıza nefes alacağı alanlar Gülcemal ve benzeri projelerle hayata geçecektir’ ifadelerini kullandı. 

YAVUZ SELİM YAŞATILACAK 
Akyazı’daki Şenol Güneş Spor Kompleksinin yapımı karşılığında Hüseyin Avni Akar ve Yavuz Selim Sahalarının TOKİ’ye devri ile oraya yapılacak projenin ne olduğu konusunda gelen bir soru üzerine Soylu: ‘Hüseyin Avni Aker Stadyumu’da, Yavuz Selim sahası da Trabzon değil Türk Futbol tarihi için önemli iki değerimizdir.
 Sadece Türkiye’de değil dünya devlerini dize getiren futbolcularımız, efsanelerimiz bu sahalardan çıkmıştır. O nedenle burası projelendirilirken Yavuz selim sahasının yıkılmaması yönünde ortak bir akıl doğdu. Hüseyin Avni Aker’in de bir tribününün nostalji olarak ayrılması yönünde Trabzon Valiliğimiz çalışıyor. Oraya yine şehrin nefes alacağı bir proje yapılacak. Kesinlikle orada yapı, konut ve benzeri bir yapı olmayacak. Vatandaşımız bu konuda rahat olsun’  

KANUNİ BULVARI GEREKLİ VE MALİYETLİ 
Trabzon’daki trafik sorunu ile ilgili gelen bir soru üzerine Bakan Soylu, ‘Dediğimiz gibi Trabzon fiziki olarak çok elverişli bir coğrafyaya sahip değil. Bakın bugün bir şehir hastanesi için 300 dönüm yer bulamıyoruz, bu nedenle Akyazı’yı değerlendireceğiz. Şehirde alan açmak çok zor oluyor.  İstimlak oranları çok yüksek. 

Bakınız Kanuni Bulvarı Projesi yapılıyor. 1 milyarlık bir yol yatırımı fakat istimlak bedeli yol parasını geçiyor. Yani Trabzon7da yatırım yapmak çok pahalı. Kanuni Bulvarı bittiğinde şehir merkezinde trafik kısman rahatlayacaktır. 6 şeritli bu yol şehri batı doğu ekseninde güney ile de buluşturan önemli bir yatırım. Dilerim bu yatırım kısa sürede biter. Bitmesi için biz elimizden gelen tüm gayreti, desteği gösteriyoruz. Kanuni Bulvarı bitirildiğinde inşallah devamında Trabzon’un ve bölgenin en önemli ihtiyacı olan Güney Çevre yolunu da çevre illerle bağlantı kurulacak şekilde yeniden projelendirerek hayata geçireceğiz. 

Ayrıca Gerek merkezde gerek Akçaabattaki 3 önemli kavşak projemiz de şehrimizi rahatlatacaktır. Biz sorunlara hakimiz, halkımız rahat olsun, sabır etsin, 10 yılda 100 yıl yapılmayan yatırımları yaptık. Ve Allah’ın izniyle Trabzon’a gerekenin fazlasını yapacağız.