İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün Trabzon’da katıldığı AK Parti Ortahisar İlçe Gençlik Kolları Kongresi'nde yaptığı konuşmada "Hakkınızı helal edin" dedi. "Buradan gideriz, belki bir daha gelişimiz olmaz. AK Parti'ye, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın davetinden beri yaptığım bütün çalışmalarda, bu davaya olan anlayışımdan bir nebze olsun ödün vermedik" diyen Soylu, "En önemli görev Trabzon Milletvekilliği'dir. En çok özlediğim kızımdır. Allah inşallah en kısa zamanda onlarla beraber olmayı nasip eder. Hakkınızı helal etmenizi diliyorum" diye konuştu

Soylu’nun açıklamaları kısa sürede ülke gündemine otururken perde arkası merak edilmeye başlandı. Özellikle terörle ve uyuşturucu ile sürdürdüğü mücadelede dikkatleri üzerine çekmeye başaran Bakan Soylu’nun görevi bırakıp bırakmayacağı yönündeki iddialara cevap AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar’dan geldi.

Tayyar resmi sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklamada "İçişleri Bakanı Süleyman Soylu istifa edecek veya görevden alınacak diye bekleyenlere kötü haberim var! Bakan yerinde, Reis'in desteği arkasında. Artık dağılabilirsiniz.” dedi.