61SAAT HABER SERVİSİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti İl Teşkilatı tarafından Ortahisar İlçesinde düzenlenen mitinge katıldı. 

MHP İL BAŞKANI VE İLÇE BAŞKANI DA MİTİNGE KATILDI
AK Parti İl Başkanlığının önünde düzenlenen mitinge Bakan Soylu’nun yanı sıra AK Parti Trabzon Milletvekilleri Bahar Ayvazoğlu, Salih Cora, MHP Adana Milletvekili Muhammer Varlı, AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu, AK Parti Ortahisar Belediye Başkan adayı Ahmet Metin Genç, İl Başkanı Haydar Revi, MHP İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, AK Parti İlçe Başkanı Temel Altunbaş, MHP Ortahisar İlçe Başkanı Murat Gedikli ile AK Parti teşkilatları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

ALTUNBAŞ: YİNE OPERASYONLA KARŞI KARŞIYAYIZ
Mitingde ilk olarak konuşan Altunbaş, “Biliyorsunuz AK Parti iktidara geldiği günden itibaren türlü operasyonlar, senaryolarla karşı karşıya kaldık.  Ne mutlu bize ki sayın bakanımın tabiriyle 50 gramlık oy pusulasıyla bütün bu operasyonları bertaraf ettik. Geldiğimiz noktada yine bir operasyonla karşı karşıyayız. Patlıcan, biber, domates biliyorsunuz. Ekonomik operasyonla karşı karşıyayız. Ama 31 Mart’ta inşallah yine o 50 gramlık oy pusulasıyla herkese haddini bildireceğiz” dedi. 

GENÇ: HER HİZMETİ BAŞTA… 
Başkan Genç ise, “Sayın Bakanımızın genel seçimler öncesinde size sözü vardı. “Biz göreve geldiğimizde onların kandillerini söndüreceğiz” demişti. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, Bakanımızın kararlı ve dik mücadelesiyle kandillerini söndürdük ve başlarına yıktık. Allah razı olsun, Trabzon’da sizlere sonsuz şükranlarımı sunuyorum. 
5 yıl boyunca belediye başkanlığı yaptım. Hizmetinizde olmaya gayret ettik. Yapabildiklerimiz oldu, yapamadıklarımız oldu. Ama yapabildiğimiz her hizmeti başta çok kıymetli Cumhurbaşkanımızın desteğiyle ve çok kıymetli bakanımın, milletvekillerimizin desteğiyle yaptık. 
Trabzon için, Ortahisar için, Ankara’ya ne zaman gitmişsek, hangi kurumda hangi bakanlıkta ne işim olmuşsa başta Süleyman Soylu bakanım bir telefonla işlerimizi hallettik. 
Şimdi, bu siyasi süreçte Cumhur ittifakımızla beraber MHP İl Bakanı ve Milletvekili el ele verip inşallah 31 Mart’ta 19’da 19 yapacağız. 18 belediyemiz ve büyükşehrimizle yeni bir yolculuğa çıkacağız” dedi. 

Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zorluoğlu, “2,5 aydır sizlerle bareberim. Bir çok meslek kuruluşuyla, örgütle bir araya geldim. Bu süre içinde şehrimizin sorunlarını hem sizlerden öğrendik hem bizzat yaşayarak öğrendik. Projelerimizi hazırladık. İnşallah çık kısa sürede şehrin sorunlarına güzel çözümlerimizi açıklayacağız. Bu şehrin en temel sorunu nedir diye sorduk ulaşım.. 
Bizim çözüm önerilerinin birini sırasında ulaşım var.. 

KANUNİ BULVARINA DİKEY YOLLAR YAPILACAK
Kanuni Bulvarı tamamlanıyor. Bu senenin sonunda Kanuni Bulvarı Boztepe ve Çukurçayır’a ulaşmı olacak. Şimdi biz bu arada şehrin trafik sorununa daha fazla çözüm olsun diye Kanuni Bulvarı ile Sahil arasında dikey yollar yapacağız. Aramızda Boztepe ile Çukurçayır arasında oturan kardeşlerimiz var. Çukurçayır ile Sahil yolunu bağlayacağız. 
Ulaşım ile ilgili başka çözümlerimiz var. Şehir merkezinde otopark yapımları ile ilgili.. Maraş Caddesinden giderken kaldırıma sığmıyor insanlar. Kaldırımlar dar değil mi? Maraş Caddesinde de vatandaşların daha fazla kullanımını sağlayacak düzenlemeyi yapacağız. 

KANALİZASYON, KATI ATIK VE SU PROBLEMLERİ… 
Meydanın etrafı çok güzel oldu. 2. Etap bitti. 3 etabı yapacağız… Bu binaların tamamını projeleri biliyoruz cephe giydirmesi yaparak Avrupa’da ki şehirler gibi Trabzon’u o hale döndüreceğiz. 
Burasının çevre alt yapı problemlerini çözeceğiz. En çok ilgilendiğim alan çevre alt yapı alanları.. sun kanalizasyon, katı atık… Hayata geçireceğimiz projelerle çözeceğiz. 
Turizm bizim ilimizin en önemli ekonomisi. Turizme dönük yatırımlara ağırlık vermeyi düşünüyoruz. Turistlerin burada daha uzun kalmasını sağlayacak yatırımları yapacağız. 
Gülcemal eğlence dinlenme adası olarak şehrimize orayı kazandıracağız. Doğalgaz’da 90 bin abone var ama bizim dönemimizde bu sayıyı arttıracağız. Ortahisar’a hizmet götürürken, Ahmet Başkanımla beraber hizmet edeceğiz. Sırt sırta vereceğiz” diye konuştu. 

MHP ADANA MİLLETVEKİLİ VARLI: CUMHUR İTTİFAKINDA SAMİMİYET VAR
MHP Adana Milletvekili Muammer Varlı, “Biz Cumhur ittifakına inanıyoruz. Türkiye’nin her yerinde başarılı olacağız. Cumhur ittifakında sevgi var, samimiyet var, devletimizin bekası var. Onun için buradayız. Terörün bitmesini istiyorsak, Amerika gibi AB’nin güçlü devletleri gibi Türkiye’ye diz çöktürmeye çalışanlara karşı dik durmamız ve Cumhur ittifakının arkasında olmamız lazım. Onun için Cumhur ittifakının her yerde kazanması lazım” dedi. 

AYVAZOĞLU: ALLAH BİR ÖMÜR DAHA VERMİŞ OLSAYDI… 
AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu ise, “Burada MHP ve AK Parti ilçe Bakanlarımız, İl Başkanlarımız, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Başkanlarımız ve Adana’dan misafir ettiğimiz milletvekilimiz var. Ben yeni milletvekiliyim. Ama yıllardır bu teşkilatın içerisindeyim. 

SOYLU'DA ŞARKIYA EŞLİK ETTİ...

Mitingde son olarak ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuştu. Soylu, konuşması sırasında vatandaşların, “Bir şarkısın sen ömür boyu sürecek” şarkısını söylemesi sırasında konuşmasını kesti. Ardından, “Harikasınız. Allah razı olsun. Sayın Cumhurbaşkanımız gelecek, ona bunu söyleyeceksiniz değil mi? Allah Razı olsun” diyerek kısa bir şekilde eşlik etti.

Bakan Soylu özetle şu şekilde konuştu:  

Yıllardan beri bu ülkeye yapmadıkları kalmadı. Bu ülkeden başbakan astılar, bir annenin iki evladını pusu kurdurtup bir birine öldürtmeye çalıştılar, ne zaman güçlensek ekonomik saldırı yaptılar…

- Hafif bir yükselsek yukarıdan aşağı kafamıza bastılar. “Siz kimsiniz dünyaya sözünüz olacak” “Siz kimsiniz etrafınızdaki coğrafya ile bağlantı kuracaksınız” “Siz kimsiniz ki şehir hastanesi yapacaksınız” “Siz kimsiniz ki dünyanın en büyük havalimanı, en büyük tüneli, dünyanın en büyük üretimlerini yapacaksınız, en büyük barajını yapacaksınız, bölünmüş yol yapacaksınız”

- İşte bu millet onlara 50 gramlık oy pusulası ile haykırdı biz büyük Türk milletiyiz..

- Bu millete yapmadıkları kalmadı. On yıllardan eri dönem dönem terör örgütlerini üzerimize saldılar.

- Millet 28 Şubatın üzerinden silindir gibi geçti..

Mayıs ayından sonra değil dağlardan çıkmak kafalarını bile çıkaramayacaklar.

- Size namus ve şeref sözümüzde uyuşturucu satılarını ve yöneticilerin yerin yedi kat dibine gömmezsek namerdiz..

- Bekçiler, başladı mı? Düdükler ötüyor mu? Memnun musunuz? İlahi Tayyip Erdoğan. Bana dedik ki Benim vatandaşım uyurken kulağında bekçi düdüğünü sesini duymak istiyor. Gönderdik Trabzon’a.. Dün Erzincan’a gittik onların yemin törenine katıldık. Önümüzdeki hafta sonundan itibaren inşallah başlayacaklar. Şimdi bir 8 bin tane daha alıyoruz. Ankara’da, İzmir’de evden hırsızlık yüzde 60 oranında düştü.. Trabzon’da da düştü. Hırsızların da iflahını kesmeye devam edeceğiz.

- Geçen yıl Trabzon’da gecelemeler ve yabancı turist sayısı arttı. Kaltieli şehrimize çok para bırakan yabancı turistler gelmeye başladı. Trabzon o kadar önemli işler ortaya koyuyor ki Murat Başkanımız, Ahmet Metin Genç Başkanımız ile Cumhur ittifakıyla yürümeyecek, koşmayacak uçacak..

- Bizim boynumuzu kandilin önünde eğik bırakmayın.