31 Mart yerel seçimleri öncesinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımıyla, Trabzon’un Sürmene İlçesinde mini bir miting düzenlendi. İlçe Merkezinde düzenlenen mitinge, Bakan Soylu’nun yanı sıra AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Bahar Ayvazoğlu, Salih Cora,  AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, Sürmene Belediye Başkanı ve AK Parti adayı Rahmi Üstün, AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Rahmi Üstün ile teşkilat mensupları ve vatandaşlar katıldı. 
Ellerinde Türk Bayrakları ile Bakan Soylu’ya büyük sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlar, fotoğraf çektirmek için neredeyse sıraya girdi. 


Bakan Soylu, özetle şu şekilde konuştu
-    Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu’nu tanıdınız değil mi? Yaman adamdır.. 
-    Sağ olsun Rahmi Başkan bizim yakamızı hiç bırakmadı. Söz vermeye gelmesin. Sürmene’ye hassasiyetimi biliyor, kıramayacağımı biliyor. Elimizden geleni yapmak için gayret gösterdik. 31 Mart gecesi yine hep birlikte Sürmene’den güçlü bir oy çıkaracağız değil mi?
-    Çok zorluklardan geçtik, çok sıkıntılardan.. Bu memleket darbe gördü, başbakan idamı gördü, ekonomik saldırılar gördü, kutsallarımıza değerlerimize, inancımıza, birliğimize saldırılar gördü. Bu memleket, bu herkesin etrafımızdaki coğrafyamızdaki kardeşlerimizin duası olan bu memleket cumhurbaşkanın hapse atılmasını gördü, bakanların asılmasını gördü… 
-    Bizi hedeflerimizden uzaklaştırmak istiyorlar. Biz büyük Türkiye hedefindeyiz… Bizi patinaj ettirmeye çalışıyorlar. Onun için bir araya geldik. İnşallah Türkiye geleceğe ait bu büyük adımları hep birlikte atacağız. 
-    Türkiye eski Türkiye değil. Bütün bunları gerçekleştirirken bunları, sadece kendi dirayetimizle irademizle gerçekleştiriyor değiliz. Hakkari’de Şırnak’ta geziyoruz ya başımız yukarıda orada ki vatandaşlarımızda artık dik geziyorlar. 
-    Orada ki anneler, nineler, artık çocuklarını gecenin saat 10’unda bir yerden bir yere getirme fırsatına sahip oluyorlar. 
-    Oraya başka zamanlarda gidildi. Dağından tepesinden her noktaya gidildi. Dik gezmeyi sağlayan bir tek irade var o da millettir, reydir, sandıktır, oydur, demokrasidir. Bunu sağlayan sizsiniz.. arkamızdan biraz gücünüzü çekin bakalım bizi orada dik gezdirmezler… Bizi orada taşlatmaya çalışırlar. Rezil etmeye çalışırlar. Bütün bunları planlayıp Türkiye’ye göstermeye çalışırlar.. 
-    Farklı bir seçime gidiyoruz. Bunun kırılma seçimi olduğunu düşünüyorum. 
-    Terör anarşi, kardeşi kardeşe düşürmek, pusu kurmak… 
-    Tam bu yıla kadar 2018 yıla kadar 4,5 yıllık hiçbir dönemin olmadığı seçim olmadı. Şimdi olacak. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin nimetiyle beraber Cumhurbaşkanlığı işine, belediye işine, esnaf işine, sanayici işine, milletvekili işine bakacak. Yorulduk ya.. Adamların her saldırısına 50 gramlık oy pusulası ile cevap vermekten yorulduk. 50 gramlık oy pusulası ile tokat atmaktan yorulduk 
-    Ekonomide dev adımlar atacağız, istihdamdan sanayiye kadar dev adımlar atacağız.. 
-    Bu yıl Türkiye’de turizm sayısında 50 milyonu aşacağız inşallah
-    Bak bu fotoğrafı görüyor musunuz MHP ilçe bakanı burada AK Parti ilçe başkanı burada il başkanımız burada.. 31 Mart’ta bizi mahzun bırakmayın.. Bunu bütün tanıdıklarınıza söyleyin.. 
-    Evlatlarımızı zehirlemeye çalışıyorlar. 57 binini kodese tıktık. Daha devam edecek. 
-    15 tonun üzerinde uyuşturucu yakaladık. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin rekorudur. 
-    Bütün bunlarla birlikte çok güçlü adımlar atıyoruz. 
-    Milletimize söz verdik. Size namus ve şeref sözü veriyoruz. Çocuklarımıza musallat olamayacaklar. O uyuşturucu satıcılarını ve liderlerini yerin yedi kat dibine gömmezsek namerdiz… 
-    Sürmene’ye bekçi gelmedi mi? Geliyor…  Dün Erzincan’daydım. Yemin törenine gittik. Bekçilere dedim gece kuş uçurtmayacaksınız. Hepsi söz verdiler. 
-    Şimdi Sürmene’de başlayacaklar.. 10 bin aldık, 10 bin şimdi aldık, 8 bin gelecek. Netice itibariyle şunu söylemek isterim sadece uyuşturucu değil, terör değil, PKK değil, DAEŞ değil, PYD değil hırsızların da iflahını keseceğiz. Benim ülkem dünyanın en güvenli ülkesi olacak. 
-    Sürmeneliler, PKK’nın ayağına basıyor muyuz? PYD’nin ayağına basıyor muyuz? Kafasına basıyoruz hadi dediğin olsun.. Suç çetelerinin ayağına basıyor muyuz? Ama bu kadar ayağını basıyorsak onlarda bizlere bileniyor. Onlara o imkanı vermemek lazım. 
-    Bu karımızdaki ittifakın neler yaptığını size anlatsam kanınız donar. Kimlerle hangi masalarda iş yaptığını, hangi PKK uzantılarını listelerine koyduklarını, milletin gözüne baka baka tekrar eski günlerine döndürmeye çalışıyorlar.. 
-

ÜSTÜN: HER BİRİNDE BAKANIMIZIN İMZASI VAR

Mitinde konuşan Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün, “5 yıldır Sürmene’de belediye başkanlığı yapıyorum. Hiçbir zaman isteklerimizi olmaması yönünde en küçük bir endişemiz olmadı. Ne istediysek sayenizde Sürmene’ye kazandırdık. Okullarla donattık. Son olarak Deniz Kuvvetleri Komutanlığının üssünü Sürmene’de açtırdık. Bunları yaparken her birinin altında Sayın Bakanımızın, Cumhurbaşkanımızın ve milletvekillerimizin imzası var” dedi. 

ZORLUOĞLU: KENT MEYDANI, ALT YAPI SORUNLARI VE FAKÜLTE VAADİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise, “Ben bu memleketin insanıyım, Trabzonluyum, sizlerin evladıyım. Kendi şehrime Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak ilan edilmekten çok mutluyum, gururluyum. 
Yaklaşık 2,5 – 3 aydır Trabzon’da çalışıyorum bütün ilçelerimizi dolaştım. 
Şehrin sorunlarına çok kısa sürede çözüm olacak projeleri hazırladık… 
Sürmene dahil 18 ilçenin sorunlarına çözüm olacak projeleri tek tek açıklayacağız. 
Sürmene’de kaynaklardan kendi payına düşeni alacak. İnşallah Rahmi Başkanım ile beraber sırt sırta omuz omuza gönül gönüle çalışarak Sürmene’ye hizmet edeceğiz. 
Sürmene’de çok önemli hizmetler yapıldı. Bundan sonra sizlere hizmet noktasında neler yapacaklarımızı gündemimize alıyoruz. 
Kent Meydanı meselesi.. Yeni bir emniyet, hükümet konağı ve belediye binası… Rahmi Başkanımız ile görüştük istişare ettik. Sürmene’de Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilirsek, son derece modern, yakışan bir kent Meydanı yapmak olacak. 
Sürmene bir fakülte kampüsü bekliyor. İnşallah bu ÇAYKUR Meselesini çözerek o alanı fakülte kampüsüne dönüştürüp Sürmene’ye hizmeti kavuşturacağız. 
Burada eski köylerde ki mahallelerimizden vatandaşlarımız vardır. Son yıllarda beton yol asfalt yol yapıldı. Ama hala eksik olduğunu biliyoruz. Hala bazı mahallelerimizde yol sorunu olduğunu biliyoruz. Bazı mahallelerimizde içme suyu ve kanalizasyon problemi olduğunu biliyoruz. Göreve başladığımızda TİSKİ marifetiyle alt yapı meselelerini süratle çözmeye gayret edeceğiz” dedi. 

AYVAZOĞLU: DÜNYAYA HAYKIRACAĞIZ

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, “Yine önemli bir arifenin eşiğindeyiz. Bizler için seçim, seçimlerden seçim olmadı hiçbir zaman. Bizler için seçim dünya mazlumlarının tek ümidi olan Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Türkiye Cumhuriyetinin gücünü ütün dünyaya haykırabilmek, mazlumların arkasında olabilmek, ahitleşmek, söz vermek, doğrunun tarafında olmak, hakkı tutmak ve batılı ayaklarımızın altında çiğnemek oldu. 
Bugün de Sürmene’de, Trabzon’da, Türkiye’mizde belediye bakanlarımızı belirleyeceğimiz seçimin arifesindeyiz. Trabzon’un 18 ilçesinde, Türkiye’de bütün şehirlerde varlık göstereceğiz, Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimini haykıracağız” dedi.