61SAAT HABER SERVİSİ - Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün, Sürmene Belediyesinin hemen yanında yer alan ve yaklaşık 20 - 30 yıl önce yapılan binayla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştü. 
2013 yılında FETÖ’cülerin bina için tuttukları rapor sonrasında, atıl duruma düşüp kullanılamaz hale gelen yurt binasıyla ilgili çalışmalar yaptıklarını kaydeden Üstün, “Yurt binası yıllardır kapalı kaldı.  

Zannediyorum, 2013 yılında FETÖ’cüler böyle bir rapor tutmuştu. Türkiye genelinde 360 yurdu, “Depreme dayanıklı değildir” diye kapattırmışlardı. 
O günün deprem yönetmeliği yoktu. Bu binalar, yaklaşık 20 - 30 sene önce yapıldı. Son zamanlarda da “bunun güçlendirilmesi mi gerekiyor?”  belirlemek için depreme dayanıklılık ölçümleri yapıldı. İlk etapta üniversiteye yaptırdığımız ölcümlerde depreme dayanıklıydı. Daha sonra yönetmelikte bakanlık üzerinden bir değişiklik yapıldı ve bu sefer de “Depreme dayanıklı değildir” diye rapor verildi” dedi. 

Durumu içişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya aktardıklarını ifade eden Üstün, “Bizde durumu İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu beye aktardık.  “Burayı kız öğrenci yurdu yapmak istiyoruz” dedik. 
“Ya güçlendirilemi ya da yıkıp yeniden yapalım” dedik. 
Güçlendirme maliyetini çıkardık. Güçlendirme maliyeti yüzde 70’lerin üzerine çıkınca, “Yıkılıp yeniden yapılmasını” istedi. 
Projelendirildi, en son projeler ve dış görüşünü de Süleyman beye gösterdim ben. Hemen talimatı verdi, “ihalesini yapın” dedi.


Şimdi yıkılacak yerine 120 kişilik kız öğrenci yurdu yapılacak. 
Bildiğim kadarıyla müstakil bir kız öğrenci yurdu, Araklı’da  bizde ve Of’ta da yok! Dolayasıyla bittiğinde 120 kız öğrencimiz orada yurtta ikamet edecek” dedi.