61SAAT HABER SERVİSİ 
Yoğun programı içerisinde Trabzon programlarını aksatmayarak Maçka ve Arsin ilçe kongrelerine katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, verdiği sözü yerine getirmek üzere akşam İstanbul’a döndü ve Çarşıbaşı  ilçe başkanı Zekeriya Karaçengel’e Yeliz Kaya'yı istedi. 

Kız isteme ve söz yüzüklerinin takıldığı törende ise kahkahalar havada uçuştu. 

Soylu  kız istemenin kolay olduğunu fakat vermenin çok zor olduğunu belirterek ‘Amcaoğluna geçenlerde amcamın oğluna kız istemeye geldiler size çok zorlandık. 2 saat sürdü. İçeri gittik, babama dedim ki, önümüzdeki hafta bir aile dostuna kız isteyeceğiz’ Babam dedi ki verirken çok zorlandık nasıl isteyeceksin. Dedim çok kolay, oturduk, kahveleri içtik, o da ilçe teşkilatında çok iyi bir arkadaşımız Osman. Oturduk, Allah’ın emri peygamberin kavli ile oğlumuz Osman’ı kızınıza ermeye geldik’ dedim. 

Böylece çok kolay oldu’ deyince önce kahkahalar sonra alkışlar ardı sıra geldi. 
Ardından Soylu Başkan Karaçengel’e Yeliz hanımın babası Metin Kaya'dan kızını isteyerek, yüzüklerin taktık. 
Yüzük takma merasiminde adettendir önce bir makas kesmiyor denir . Soylu’da ‘Bu makas kesmiyor diyerek Trabzon Milletvekili Muhammet Balta’ya yöneldi. Balta cebinden önce bir mikter para çıkardı. Bakan Soylu paranın miktarını az bulunca ‘bu makas kesmez’ dedi. Balta ise ‘Sayın bakanımızın makası her yerde keser’ diyerek miktarı arttırdı. 

Kız isteme merasimi kemençe eşliğinde horon ile devam etti