61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon’da bir otelde 650 öğretmen onuruna, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle birlik beraberlik ve kutlama yemeği tertip edildi. Trabzon Valiliği ve Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen yemeğe Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, bürokratlar ve çok 650 öğretmen katıldı. 
Trabzon Valisi Yücel Atatürk’ün de başöğretmen ilan edilmesiyle kutlanan öğretmenler gününün önemini belirterek, “Toplumun mimari konumunda olan öğretmenlerimiz hepimizin yetişmesinde, çocuklarımızın geleceğe hazırlanmasında çok önemli bir göreve sahip. Eğitimin ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Böyle bir görevi seçtikleri ve icra ettikleri için öğretmenlerimizi kutluyorum’ dedi. 




SOYLU TELEKONFERANS İLE KATILDI 
Adana’daki hain saldırı nedeniyle Trabzon programını iptal ettiği için Trabzon’da öğretmenler onuruna verilen yemeğe katılamayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, telekonferans yöntemi ile salona seslenerek öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı. 

Eli öpülesi öğretmenlerin çok kutsal bir mesleği icra ettiklerini ifade eden Soylu, ‘Türkiye’nin geleneklerini göreneklerini annesini, büyüğünü, atasını, dedesini, medeniyetini, kendisine bırakılan bu medeniyeti bu anlayışa tamamen sahip çıkan bir nesil olarak burada oturuyorsak bilinmesini isterim ki bu da bizim çocukluktan itibaren o dönemi anlayan ve o öğrenme duygusuna karşılık öğretme anlayışından hiç vazgeçmeyen sizlerin sayesindedir. Güzel sözleri sizin için söylemek için ortaya koyuyor değilim.

Hep şunu söylüyordum “yeni nesil olacak” bu yeni nesil acaba geleneğimize, kültürümüze anaya babaya ata sevgisine  itimat edecek mi? Gördük ki ölümü göze alıyorlar. Tankların üzerine yürüyen bir gençlik ve aydınlık geleceklerine hayallerine hiç biir şeye bakmadan büyük istek ve azim ile istiklal ve bağımsızlık için mücadele ortaya koydular.

Sıcak sıcağına bu olayı analiz edemiyorum, şunu ifade etmek istiyorum 50-100 yıl sonra 15 Temmuz konuşulduğunda Türkiye’de ortaya konulacak bu sürecin en önemli sahiplerinden bir tanesinin gençler olduğunu ve bu insanları yetiştirenlerinden öğretmenlerimizin olduğu bir hak olarak ortaya konulacaktır buna inancımız tamdır.

Sizlere inanıyor ve güveniyoruz. Geleceğimizi emanet edeceğimiz evlatlarımızın hayırlı bir şekilde büyümeleri bu vatana hayırlı birer bireyler olmaları noktasında sorumluluğunuz çok büyük. Bu sorumluluğunuzu yerine getirme noktasında bizlerde üzerimize düşen görevi yerine getirmek adına gece gündüz çalışıyoruz. Oradaki tüm öğretmenlerimizi ve Türkiye’deki tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum. Ebediyete intikal edenlere Allah’tan rahmet diliyorum’ ifadelerini kullandı.