Bakan Soylu, beraberindeki heyetle Yomra ilçesinde yapımına 2017 yılında başlanan 112 Acil Çağrı Merkezi, Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezleri (GAMER) ve 112 Yeni Nesil Veri Merkezinin yer alacağı binayı ziyaret etti.

Yapımı büyük oranda tamamlanan inşaatta sürdürülen çalışmalarla ilgili bilgi alan Bakan Soylu, bina içerisinde yer alan bölümleri gezdi. 

Araklı Kalecik mevkiinde vatandaşlar ve esnafla da bir araya gelen Bakan Soylu vatandaşlarla tek tek ilgilendi, fotoğraf çekilme taleplerini geri çevirmedi çocuklara da oyuncak hediye etti. 

Daha sonra Sürmene ilçesine giden Bakan Soylu, yaklaşık maliyeti 7 milyon lirayı bulan Sürmene Yarı Olimpik Yüzme Havuzu'nda incelemelerde bulundu. Soylu, bu yılın sonunda bitirilmesi planlanan yüzme havuzuyla ilgili çalışanlardan bilgi aldı, işçilerle sohbet ederek fotoğraf çektirdi.


İncelemelerini Of'da sürdüren Bakan Soylu, yapımına devam edilen Of Sosyal Güvenlik Merkezi ve Of İlçe Emniyet Müdürlüğü'nü de ziyaret etti. Projelerle ilgili yetkililere çeşitli talimatlarda bulunan Soylu, daha sonra inşaatına bu yıl başlanan ve yaklaşık 56 milyon lira maliyeti bulunan Of 100 Yataklı Devlet Hastanesi şantiye alanında Of Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Şaban Uysal'dan bilgi aldı.

Şantiye alanında gezen Bakan Soylu, Yomra, Sürmene ve Of'da yapımına başlanan kamu yatırımlarındaki çalışmaların hızlı şekilde sürdürüldüğünü söyledi.

Solaklı Vadisi Taşkın Koruma ve Rekreasyon Projesi'nin 1. Etabı'ndaki çalışmaları da takip eden Soylu, ziyaretleri sırasında esnaflarla ve vatandaşlarla sohbet ederek taleplerini dinledi.


Bakan Soylu, Trabzon'daki incelemelerinin ardından karayolu ile Rize'ye hareket etti.