61SAAT HABER SERVİSİ

Ramada Otel’de Muhtarları Kahvaltıda ağırlayan Bakan Soylu, davete katılan bütün muhtarlarla tek tek tokalaştı, hal hatır sordu.

Trabzon’da ki muhtarların büyük çoğunluğunun katıldığı buluşmada, bir çok muhtar sorunları kağıda yazarak Bakan Soylu’ya iletti. 
Programa Bakan Soylu’nun yanı sıra AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu, Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk, Ortahisar Belediye Başkanı ve adayı Ahmet Metin Genç, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi ile Trabzon’da muhtarların büyük çoğunluğu katıldı. 

BAKAN SOYLU: KARADENİZ ÜZERİNDEN KAÇAK GÖÇ OLUŞTURMAYA ÇALIŞTILAR…

Bakan Soylu’nun konuşması özetle şu şekilde:
- PKK Karadeniz’e sızmaya çalıştılar. Karadeniz üzerinden kaçak göç için rota oluşturmaya çalıştılar müsaade etmedik.
- Devletin gücü var. – 30 derecede 5 metre karda çocuklarımız operasyon yapıyorlar. Burunlarını çıkaramıyorlar.
- Zeytin Dalı ve Afrin Operasyonları ve Kandil’e yaptığımız ataklarla her taraftan kapana kısıldılar. Bunların iş ortakları olan ülkeler bu çıkmazdan bunları kurtaramıyorlar.
- Kayyum atadık, oturma eylemi yapıyorlardı kimse yanlarına gitmedi. Sadece zarıl zarıl ağlıyorlar. Bir gözleri ABD’ye bir gözleri Avrupa’ya bakıyor…
- Ey PKK, en HDP sizi bu milletin elinden kurtaracak hiçbir güç yoktur. O kandil söönene kadar…
- Dağlarda 15 terörist vardı şimdi 700 terörist var.. 2018’de 13 kırmızı renkli teröristi bizim aslanlarımız ortadan kaldırdı.

MURAT KARAYILAN VE CEMİL BAYIK, HADİ GELSİN TÜRKİYE DAĞLARINA… BİZİM EVLATLAR LİME LİME EDER…

- Madem o kadar bu işe hevesliler, Murat Karayılan denilen aşağılık hayvan, Cemil Bayık denilen aşağılık hayvan niye Kandil’de…

- Gelsin Türkiye’nin dağlarına o 700 kişiyi yalnız bırakmasınlar. Madem mücadeleler o kadar kuvvetli. Bizim evlatlar bekliyorlar onları lime lime edecekler.

- Türkiye’de üst düzey teröristleri kalmadı. - Amerikalı Generallerin PKK ile PYD ile hangi ilişkiler kurduğunu onları nasıl gönüllendirmeye çalıştığını… O yakaladıklarımız var ya ötüyor. Amerika’yı da satıyor… 

-    Sadece terörle mücadelede değil alanlarını gittikçe daraltıyoruz. 
-    Biz onların kandilde ki efendilerinin keyfi için evlatlarımızı uyuşturuc u ile baş başa bırakmayız. 
-    Siz bizi buradan güçlü gönderdiniz. Şehir hastanesi hayaldi projesi yapıldı, ihalesine çıkılıyor. Hatta çıkıldı bir tanesine.. 
-    Şenol Güneş Spor Komplesi.. Dalga geçiyorlardı bizimle. Bitti hem de çok kazı zamanda.. 
-    Trabzon’un 2. Üniversitesi oldu. Şimdi daha iyi olacak. En iyi Sosyal Bilimler Üniversitesi olacak. Seçimler bittikten sonra orası için ne adımlar atacağız. İnanın çok çalışıyoruz. Eksik bırakmamak için, her meselenin içinde kendimiz olmaya çalışıyoruz. 
-    Yatırım adası.. En az 7 bin kişiye iş imkanı sağlayacak. 
-    Trabzon’u çağrı merkezi zengini yaptık. 3 tane vardı 4 tane yaptık. 
-    Bir yerde 3 kuruş para bulduk, muhtarların talebi yerine gelsin, hiç olmazsa orada ki yaşayanlardan alnı açık şekilde bakabilsinler.. Getirdik yaptık.. Ölü rahmet bulsun da nerden bulursa bulsun. Önemli olan işin görülmesi yapılması..

-    Bu sene bir takım kişilerin Trabzon’da beyanları oldu. “Yerli turist sayısı indi” Niye, eli daha paralı Yabancı turist sayısı arttı. Bu Trabzon’un lehine. Dışarıdan para geldi. Daha az kişiye daha kaliteli hizmet sundu.. 
-    Bu devam edecek göreceksiniz. Buna otellerimizde uyum sağlayacak. 
-    Bir taraftan Rize Havalimanını açılması, Giresun, Bayburt, Trabzon, bu bölgeyi ulaşılabilir bölge haline getirecek. 
-    Trabzon – Erzincan demiryolu ticaret havzası olma özelliğini arttıracak. 
-    Önümüzdeki 5 yılda üzerine çok katacağımız döneme giriyoruz. Murat Bşakanın koordinasyonunda çok iyi sonuçlar alacağız.


REVİ: TRABZON’A GÖNDERİLEN PARA 120 MİLYONU BULDU

Programda ilk olarak AK Parti İl Başkanı Haydar Revi konuştu. Revi, “şuanda 704 mahallimiz var. Başladığımız dönemde Trabzon’da ki yolların ancak yüzde 7 8 ‘inin üst yapısı tamamlanmış durumdaydı. Bunların hepsini tamamlamaya çalıştık ama, burada rakam vermek istiyorum. 
Bakanımızın beton ve asfalt yol için şehrimize gönderdiği para miktarı 120 milyonu buldu. 
Önümüzde seçim var. Sizinle birlikte, muhtarlarımızla birlikte çok önemli seçimler yaşadık. Bu seçim belediye başkanlarımızın hem de sizlerin seçimi. Muhtarlığa büyük rağbet var. Onun için çok sayıda aday var. Bu seçimde öncelikle muhtarlarımızdan, adaylarımızdan sükûnet içinde seçim gerçekleştirme gayreti göstermelerini istiyorum. Diğer taraftan sandığa gidilmesini istiyorum” dedi. 

AKTÜRK: MİLLETİN SORUNUNU DEVLETE TAŞIYACAĞIZ

Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk, “Biz sadece şunu yapacağız, Cumhurbaşkanımız söyledi. En son toplantıda. Kendilerine plaket verdik. Orada şunu söyledi: Kaymakamlar, Valiler, Belediye Başkanları emrinizdedir. Bunu çarpıtmayacağız, çarpıttırmayacağız. Emrindedir derken, bunu karıştırmayacağız, eleştirilere mahal vermeyeceğiz. Milletin sorununu devlete taşıyacağız. Devletin gözcülüğünü milletin arasında yapacağız. Bizim görevimiz budur. 
31 Mart seçimleri bizim demokrasi bayramımızdır. Bu bayrama giderken sükûnetle, güvenli bir şekilde hiç kimseyle tartışmadan millete örnek olarak seçime gitmek dileğimizdir. Bu bayramı olaysız bir şekilde huzur içinde geçirmeyi diliyorum” dedi. 

1 NİSAN İTİBARİYLE KENDİ TELEFONUMU MUHTARLARA VERECEĞİM

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu ise muhtarlarla yaptığı görüşmede sıkça dile getirilen adalet vurgusuna dikkat çekerek, “İlçeler arasında adaletle hizmet. Kaymakam olarak vali olarak bunu çok kez yaptık. Trabzon’un 18 tane ilçesinden tamamına adalet ve hakkaniyet ölçüsü içinde hizmet götüreceğiz. Belediyede TİSKİ’de yatırım programımız yaparken bu adalet anlayışı bizim için çok önemli ilke olacak. Herkes her mahalle büyükşehir belediyesinden hak ettiğini adalet anlayışı içinde hak ettiğini alacak. Bunu garanti ediyoruz. Hiç kimsenin şüphesi olmasın.
1 Nisan’da koltuğa oturduğumda bütün seçilen muhtarlarıma 704 tane muhtarımıza kendi şahsi cep telefonumu dağıtacağım. Muhtarlarımızın inşallah ihtiyaç duydukları anda telefonla bana ulaşmalarını imkan sağlayacağım. Büyükşehir Belediyesinin, başkanının gönlü ve kapıları açık olacak” dedi.