61SAAT HABER SERVİSİ - AK parti Trabzon İl Kadın Kolları 5. Olağan Kongresi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımıyla yapıldı. Beşirli Tenis kompleksinde yapılan Kongreye Bakan Soylu’nun yanı sıra AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Ayşe Sula Köseoğlu, Adnan Günnar, Salih Cora, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Başkanı Haydar Revi, İlçe Belediye Başkanları, AK Parti İlçe Başkanları, Milletvekili aday adayları, delegeler ve çok sayıda partili katıldı.

Kongre ilk olarak Divan Başkanlığının seçimi ile başlarken ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile devam etti.

BAKAN SOYLU, KAREOGRAFİ İLE ÇIKTI…

Kongrede ilk olarak Kadın Kolları İl Başkanı Bahar Ayvazoğlu kısa bir selamlama konuşması yaptı. Ayvazoğlu’nun konuşmasının ardından ise istanbul’da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte toplantıya katılacak olmasından dolayı Trabbzon’dan erken ayrılmak zorunda kalacak olan Bakan Soylu konuştu. Bakan Soylu, anons edildiğinde AK Parti Kadın Kolları’nın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla yapılan İl Kongresinde olduğu gibi kareografi yapmaları dikkat çekti.

Bakan Soylu, özetle şu ifadeleri kullandı:

Bir seçime daha gidiyoruz. Bu ülkede eskiden sadece bizi ilgilendiren seçimler yapardık Meclis toplanıp Cumhurbaşkanını seçeceğimiz zaman milletvekillerini tehdit ederlerdi. Tanklar kışlalardan dışarı çıktı. “bizim adayımızı seçmezseniz meclisi basacaklardı” Haber gönderirlerdi. Genel Seçimlerde milletin seçtiği adamlar iktidara gelirdi. Millet her şeyi yönetemezdi. Bir darbe anayasası yaptılar. Millette oylattılar. Bu darbe anayasası ile bu millet, bu vatan yıllarca yönetildi.

Bu seçimde rakibimiz CHP değildir, şu veya bu parti de değildir. Bu seçimde bizim rakibimiz bu ülkede vesayet sistemidir. Bu seçimde bizim karşımızda asıl siyasi rakipler Altay tankından rahatsız olanlar, Atak helikopterinden, Cirit Füzesinden, Terörle Mücadele yaptığımız İHA’lardan rahatsız olanlardır. Türkiye’nin bağımsızlık mücadelesini sürdürmesinden rahatsız olanlardır.

Onların hayali olan Türkiye elbette bu Türkiye değildir.

Türkiye’de iktidarı istedikleri gibi belirleyecekleri, terörün mandalını istedikleri zaman açık kapacakları, dize getirecekleri Türkiye hayalleri vardı.

Allah’a şükürler olsun bu kadro demokrasiye olan bağlılığı ve inancıyla milleti hizmetkar olma anlayışı ile birlikte bu kadro hayallerini ters düz etti. Mağlup etti, Türkiye’yi hayalleriyle buluşturacak adımları attı.

Bu zihniyete en son tokadı 15 Temmuz’da çaktık. Artık bizim başımız diktir. Artık Türkiye güçlü bir ülkedir. İşte rahatsız oldukları, diz çökmeyen, el etek öpmeyen Türkiye’dir.

Size seçimde ne yapacağınızı anlatacak değilim. Ama bu seçimin ne seçimi olduğunu anlatmak zorundayım. Bu seçim tam bağımsız yarınlara adım atacağımız, vesayetin bütün kırıntılarını temizleyeceğimiz seçimdir.

Türkiye’nin son yıllarda girdiği hiçbir seçim normal olmadı. AK Parti’nin karşısında hep karanlık ittifaklar oldu. 7 Haziran seçimini hatırlayın. 16 Nisan refarndumunu hatırlayın. CHP, HDP ağır birliği etmişti. Batı basını, hükümetler hepsi bu cephede yer aldı

Şimdi öyle bir telaş içindeler, öyle bir panik içindeler ki sağa sola koşturuyorlar. Sağcı olmuş, solcu olmuş onlar için fark etmiyorlar.

Trabzon’da bu kongreyle hep birlikte seçim yolculuğuna çıkıyoruz. Sizlere güveniyorum. Elbette çok çalışacaksınız. Kapı kapı gezecekseniz. Sizlere soracaklar. Önce yaptıklarımızı sonra yapacaklarımızı anlatacağız. Yaptıklarımızı anlatırken asla mütevazi olmayın. Sınırlarımıza yığılan mazlum insanlara, kaçakçılık ve göçmen baskısına rağmen yüzde 7.4 büyüyen ülkedir.

14 yıllık büyümü döneminde büyüme oranı yüzde 5.8’dir…

bugünün Türkiye’si, döviz operasyonlarına kur spekülasyonlarına karşı güçlü ekonomisi el direnen bir ülkedir.

Bu ülkede yıllardır, ekonomik kriz çığırtkanlığı yaptığını felaket tellallığı yapanların nasıl hüsrana uğradığını anlatın.

Terörle mücadelede hainlere nasıl nefes aldırmadığımızı anlatın.

Trabzon’u da anlatın. Şehir hastanesinin yatırım programına alındığını, Arsin Yatırım adasının kanunen mecliste yasalaştığını, İkinci Devlet Üniversitesinin Trabzon ile buluşacağını, Demiryolu hattının 16 Nisan’da ihale edileceğini, Akyazı Stadının tamamlandığını anlatın…

Kadın Kollarının kaptanlığını yaparken büyük mücadele ortaya koydu. Heyecanlarını gayretlerini hep birlikte gördük. Bu sadece milletvekilliği yapmak için değil. Bu sadece hizmetleri gerçekleştirmek için değil. Bu Türkiye’nin üzerinde on yıllardır duran vesayeti elinin tersiyle itecek güçü göstermek içindir. Teslim olmadınız. Demokrasiden vazgeçmediniz. Bunu sizler sağladığınız. Bu ortaya koyduğumuz büyük mücadele…

Bu mücadele uğruna hayatını heba edenlerin hepsinin odaklandığı tek tarih var o da 24 Haziran… 

28 Şubat gününe kadar yaptıklarınızı nasıl ondan bir bir sonra bir bilgi ile sildiler. Vesayet aç kurt gibidir. İmkan verirseniz sürüyü dağıtır. Onun için, bizim en büyük gücümüz sandıktır, bu ülkenin bir evladı olarak söylüyorum, bu ülkede her birinizden onlarca yüzlerce çıkar. Ama ülkede kolay kolay lider bulamazlar. Biz liderimizi  bulduk. Bu millet liderini buldu. 

Bu lider üzerine oynanan bütün oyanları bertaraf etmek bizim görevimizdir. 

Partiler takdir ortaya koyar. Kimini belediye başkanı, kimini milletvekili yapar. Burada kişiler önemli değildir. Yol önemlidir, dava önemlidir. Bunun için hepimiz bu davanın neferleri ve çok çalışmalıyız.