61SAAT HABER SERVİSİ

Bakan Soylu öncesinde konuşan AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, “Bizler sizleri Ankara’da en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Şuan da özellikle 7 Haziran seçimlerinden sonra hepinizin moralini bozan terör faaliyetleri vardı. Allah’a şükür içimizden biri sizin evladınız İçişleri Bakanı oldu “Sizin kandilinizi söndüreceğiz” demişti. İşte bu Vakfıkebirli büyük Trabzon havzasının mert insanlarının desteği ile bu oldu. Her seçim önemli. Ama bu 16 Nisan gerçekten çok önemli. Bizlerin değil, bizden sonra gelecek nesillerin çocuklarımızın, torunlarımızın bu ülkede rahat ve huzurlu yaşayabilmesi için 16 Nisan bir dönem noktası… “ dedi. 

GÜNNAR, ''TÜRKİYE GÜÇLÜ BİR HÜKÜMETLE 2023'LERE ULAŞACAKTIR''

Ak Parti Trabzon milletvekili Adnan Günnar, “15 Temmuz gecesinde bütün sokakları doldurarak darbelere hayır dediniz. TBMM’de bugün ki parlamenter sistemde görev yapıyorum. Sizler TBMM seçiyorsunuz, TBMM’de hükümeti seçiyor. Şimdi doğrudan demokratikleşmeyle birlikte sizlerin önüne 2 tane sandık koyulacak. Aynı belediye başkanlığını seçer gibi, bir taraftan hükümeti bir tarafta TBMM üyelerini seçeceksiniz. Halkın iradesi hem hükümete hem de meclise yansımış olacak. Bu arada TBMM bugüne kadar ki gücünden daha güçlü olacak. Tek adam mı olacak deniliyor. Nasıl Vakfıkebir’de Belediye Başkanı tek kişiyse Türkiye’de hükümetin başında elbette tek kişi olacak. CHP’lilere şu soruyu sormak istiyorum, kaç tane adam istiyorsunuz? Türkiye güçlü bir hükümetle 2023’lere ulaşacaktır” diye konuştu. 

SOYLU, ''DÜNYA LİDERİ ERDOĞAN'IN SELAMINI GETİRDİM''

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise, “Baharın öncesi güneşli bir günde hep birlikteyiz. Ne zaman buraya gelmiş, ne zaman sizden güç kuvvet destek istemişsek, sıcak sabır veren kuvvet veren anlayış ortaya koydunuz. Tam burada sizden kuvvet istedik. Bizi Ankara’ya güçlü gönderin istedik. Bütün arkadaşlarımızla birlikte. Yine hep birlikte bu otobüsün üzerindeydik. Dedik ki, bizi güçlü gönderin sizi mahcup etmeyiz. Yaklaşık 1,5 yıl olmadı. İfade etmek istiyorum ki Hükümet kurulduğu andan itibaren şehrimiz için ülkemiz için adım adım takatımız yettiği yadar milletimizin ve memleketimizin hizmetindeyiz. Size 2 selam getirdim. Birinci selam bu ülkede miletin sevgilisi olan, 14 yıldır “Ben sadece Allah’ın önünde eğilirim” diyen, şehir hastanelerinden, bölünmüş yollara kadar, üniversitelere kadar, ben parayı faize değil sosyal politikaları ortaya koyarım diyen, dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan’dan sizlere selam getirdim. Yine bir taraftan, havalimanları, bölünmüş yollar yapan Anadolu İnsanı Başbakanımız Binali Yıldırım’ın selamlarını getirdim. 

SOYLU, ''SİZ İKTİDAR OLAMAZSINIZ DEDİLER''

''Burada önemli bir kararın önemli bir dönemin arifesindeyiz.  Adım adım geziyoruz. Bugün hem selamlaşmak, hem de bu kampanya için hem de bir vesile ile yarına nasıl bakacağımızı sizle paylaşmak için buraya geldik. Bu güzel toplulukla anlamlı toplulukla karşı karşıya kaldık. Vakfıkebir sen her zaman doğrusunu yapıyorsun. Bugüne kadar hiç yanlış olmadı. Çok önemli yolculuğa çıkıyoruz. Önümüzde ki yıllar için çok önemli karar vereceğiz. Bu Türkiye’nin 57 yılını sizler yaşadınız. Bir gün darbe ile, bir gün bir başbakanın idamı, bir gün ekonomik kriz, bir gün terörizm, bir gün anarjizm, bir gün enflasyon, bir dolar krizi, bir gün Euro krizi ile yaşadınız. Bir gün özgürlüklerinize, hürriyetinize, bir gün inancınıza müdahale edildi. 60 darbesinden, 71, 80, 28 Şubat, 367 krizini yaşadınız.  Arkamıza dönüp bakmaktan yorulduk artık. Arkamıza bir bıçak mı saplayacaklar, yeniden bu ülkenin ileri bakmasını engelleyecekler, yeniden yarın ne olacak diye içimizde endişeler anlayışından yorulduk.  Bu ülkede kim adım atmak istiyorsa bu ülkenin yarınlarını heder etmeye çalıştılar. “Siz iktidar olamazsınız, kuralları biz yaptık, bu ülkeyi biz yönetiriz” diyorlardı. “İster darbe yaparız, ister bir annenin iki evladını sağcı solcu diye bir birine düşürürüz, bu ülkede terörü yükseltiriz canını yakarız, FETÖ denilen bu ülkeyi büyütür büyütür birilerini istila etmek için yollara düşürürüz” dediler. 60’tan beri aynı numara. Bir gün geçim sıkıntısına, bir gün işsizlik, bir gün ekonomik krize sokarlar…''

SOYLU, ''7 HAZİRAN'DA ŞU İŞTAHI KABARANLAR KİMLERDİ''

''Bir gün patronumuz Yargıtay, Danıştay, Anayasa Mahkemesi, bir gün patronumuz IMF olur, bir gün patronumuz sermaye, bir gün patronumuz medya olur biz bugün diyoruz ki patronumuz millettir, millettir…Az buçuk zafiyet görmesinler hemen kuyuyu kazarlar.. Bizim milletimiz cesurdur. Hem de çok cesur. Bu darbeyi kıymetli Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine yola çıkarak meydanlara çıkarak engellediler. Hani bazen kabahat buluyorlar ya bize, yoksullara niye yardım ettiniz, biz Müslümanız. Bir bu dünyanın geçici bir dünya olduğuna inanıyoruz.  7 Haziran’da şu iştahı kabaranlar kimlerdi… Bireleri dediler ki “Artık bizim zamanımız geldi” O birileri yüzde 10’un üzerine çıkanlar. Millet size adam gibi siyaset yapın diye oy verdi. Millet size PKK’ya mühimmat taşıyın diye oy vermedi. Özerklik ilan etmeye başladılar.“ Şurası özerk olacak, burayı biz idare edeceğiz”, hadi bugün özerklik ilan ette görelim bakılım görelim. 
belediyelerin her birini terör aracı haline getirdiler. Milletin vergisini topladılar. Evet terör örgütü orada millete baskı yaptı. Sadece şehirde değil her yerde peşinizdeyiz. Nereye kaçarsanız kaçın, sonuna kadar gideceğiz. 
7 Haziran’dan öyle bir sonuç çıkaranlar.. Sadece onlar mı Türkiye’nin hasımları..  Bu milletin iradesini ortaya koyduğu güçlü karakteri hiçbir zaman tahmin edemediler''

SOYLU, ''İKİ SEVGİLİ ARASINDA KALDIM''

Bakan Soylu, Trabzon'dan erken ayrılacağını ''Saat 5'de Cumhurbaşkanımızla görüşmemiz var burada sizinle olmak ayrı bir duygu. Kaldım iki sevgili arasında biri Trabzon biri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'' sözleriyle açıkladı