61SAAT HABER SERVİSİ - Türkiye’nin en geniş yol ağına sahip illerinden biri olan Trabzon’da belediyelere gelen kaynakların büyük kısmının bu alanlara harcanmasına,   İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Enerji Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak el attı. 

Beton yolların büyük kısmı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla valilik bünyesindeki YİKOP’a aktarılırken, asfalt yollar için de Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’tan hem büyükşehir hem de 18 ilçe belediyesine destek geldi. 

Bu desteği ise Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç açıkladı. 

Ortahisar ilçesindeki hedeflenen oranın yüzde 95 seviyelerine çıktığını kaydederek, bu noktada her iki bakanın desteğine dikkat çekti. 

Başkan Genç, “Bu ekstra hem İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu, hem de Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımız Berat Albayrak’tan ekstra destekler aldık. O nedenle ayrıca her iki bakanımıza çok teşekkür ediyoruz. Asfalt için bugün 4 milyon madde parası ödeyecektik. Asfaltın en temel ve en pahalı maddesi, petrol diye tanımladığımız malzeme. Ondan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımızın desteğiyle tasarruf etme imkanımız oldu. Hem İlçe belediyelerimiz hem büyükşehir belediyemiz. Bize de ciddi destekleri oldu. 

Ayrıca birinci kısmı 17 km, ikinci kısmı 7 km olan beton yollarımız İçişleri Bakanımızın Valilik bünyesindeki YİKOP’a gönderdiği ödenek ile yapımına başlandı. Ortahisar olarak öncelikle bu çalışmayı yürüttük, hızlı hazırladık. Valiliğe teslim ettik. Sağ olsun Vali beyin talimatıyla 24 km ağımızda ki 2 kısımda yapılan ihalesi neticelendi. Yer teslimi yapıldı bu haftada başladı. O da güzel bir gelişme… Maksadımızın ilçemizin yol standardını en üst seviyeye taşımak hedefimizi ve verdiğimiz sözü yerine getirmek” dedi.