61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon’un Araklı İlçesi’nde yapımı tamamlanan yatırımların ve yapımına başlanan yeni yatırımların temel atma töreninde coşku büyüktü. Bine yakın vatandaşında katıldığı ve Bakan Soylu’ya sevgi gösterisinde bulunduğu açılış töreninde güvenlik önlemlerinin hat safhadaydı. 
Trabzon merkezdeki açılış programlarında hissedilmeyen güvenlik önlemleri Araklı’da göze çarptı. 
Bilindiği üzere Trabzonspor maçı nedeniyle Hüseyin Avni Aker Stadyumu yanındaki binaların çatısına Trabzon Emniyeti tarafından yerleştirilen makineli tüfekli emniyet güçleri ile ilgili Trabzon Türkiye gündemine oturmuş, Keskin Nişancılar çatıya konuldu eleştirisi getirilmişti. 
Benzer görüntü Trabzon’un Araklı ilçesinde de objektiflere takıldı. Çatılardaki keskin nişancılar sürekli pozisyon değiştirerek çevre güvenliği aldı. Bazı vatandaşlar ‘Demek sıkıntı var, Başbakan veya Cumhurbaşkanları geldiğinde görürdük çatılarda keskin nişancıları. Şimdi bakanlara kadar indi’ yorumlarında bulundular. 

ÇEBİ’DEN GÜMRÜKÇÜOĞLU VE SOYLU’YA TEŞEKKÜR 

Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi açılış konuşmasında Trabzon’un ikinci büyük ilçesi Araklı’da güzel açılışın hayırlı olmasını temenni ederek şunları söyledi: 
Güçlü iktidarımızdan Araklı büyük yatırımlar aldı almaya da devam ediyor. 
Bugün 2014’ta büyükşehir olmamızla beraber 5 mahallesi olan Araklı 50 mahalleye ve 48 600 nüfusu ile beraber hizmet etmeye çalışıyoruz. Şu anda mahallelerimizde yatırımlar devam ediyor. Yatırımlarımıza desteğini esirgemeyen Trabzon Bayükşehir Belediye Başkanımız Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na da teşekkür ediyorum. 
Bugün 24 derslikli Atatürk İlköğretim okulunu açacağız, yine Araklımıza yakışır mobese sistemini bitirmiş olduk. 2 milyonluk bir yatırım. Yine Araklımızın akciğeri sayılan park bahçemizin yanında balıkçı halimizi hizmete soktuk. Araç parkımızı ve büyük bir çocuk parkını Sayın Bakanımız Süleyman Soylu’nun destekleriyle hizmete sokuyoruz. 
En büyük sıkıntılarımızdan bir tanesi ilçemize bir küçük sanayi sitesi olmayışı idi. Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığı dönemindeki talimatlarıyla 7 yılın sonunda Sayın Bakanımız Süleyman Soylu’nun da destekleriyle 45 milyonluk bir yatırımı sanayi sitemizin ve Araklımızın hizmetine sunacağız. 
TOKİ konutlarımız, afet konutlarımız, temellerini atacağız. Sayın Bakanım sizin talimatlarınızla kalecik kalemize bir proje yaptık. Talimatlarınızla gerekli kaynağı bulduk ve başlayacağız. Araklı İmamhatip Lisesi 200 kişilik pansiyonu yapımı devam ediyor. Hızınıza yetişemediğimiz için temelini atamamıştık onun da temelini burada atacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz, Allah Razı olsun’ dedi. 

BAŞKAN TEŞEKKÜR ETTİ VALİ UYARDI 
Çebi’nin ardınadan Trabzon Büyükşehir belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı bir selamlama konuşması yaparak kendi ilçesinde böylesine güzel yatırımlar yapılmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek emeği geçen herkese teşekkür etti. 
Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ise selamlama konusunda hem Araklı halkını hem de Araklı belediyesini uyararak ‘İlçenizde sıvasız tuğlalı binalar ver. Bunlar Araklı’ya yakışmıyor. Bir an önce bunlar ile ilgili çalışma yapmanızı bekliyorum ve yaylalardaki yapılaşmalar konusunda dikkatli olmanızı doğaya uygun olmayan yapılar yapmamanızı rica rica ediyorum’ şeklinde konuştu. 

BAKAN SOYLU: YATIRIMLARIMIZI HAZMEDEMİYORLAR
Araklı’da alkışlarla sahneye çıkan ve selamlama konuşması yapan Çalışma ve sosyal Güvenlik bakanı Süleyman Soylu yeni yatırımların Araklı’ya ve Türkiye’ye hayırlı olmasını temenni ediyorum. Araklı’ya eski parayla 85 trilyonluk yatırımın bugün açılışını ve temelini atıyorum. Bugün yapacağımız açılışlar Türkiye’de AK Parti’nin belediyeciliğe verdiği değerin sonucudur. 2002’de 400 milyon yerel yönetimlere kredi verilmişken bugün bu rakam 7 milyarı aşmış 20 katını bulmuştur. 
Bugün Türkiye üzerinde oynanan oyunların, terörün üzerimize salınmasının, vize engellerinin, önceki gün Almanya’da kabul edilen ermeni tasarısının altında bu yatırımlar vardır. Siz nasıl olur da denizlerin altından tüneller, en büyük havalimanlarını yaparsınız. Eğitime payları arttırırsınız. Bu ülkenin insanı potansiyelini yeniden ayağa kaldırırsınız. 2 milyon 700 bin Suriyeli’ye sahip çıkarak Avrupa ülkelerinin maskesini düşürürsünüz. 
Yüzde 70 ensflasyonla baronlara ezilen halkın yüzde 7 enflasyonla feraha kavuşmasının kavgasıdır. 
Eğitime yüzde 18.2 pay ayıran Türkiye’nin kavgasıdır. Bu milletin karşısında duranlar iyi biliyor ki yapılan her yatırım Türkiye’yi güçlendirecek. Ve vesayet odakları ellerindeki gücü kaybedecektir. 
Yapılan her yatırımın bu ülkeye geri dönüşü vardır. Araklı’daki her bir eser,her birinizin bize devrettiği emanetlerle gerçekleşiyor. 
550 gün içinde bu sanayi sitesi tamamlanacak.. bu iş sahası, gençlerin iş bulması, çalışması üretmesi demektir. Yanı başımızdaki 2 milyonluk 24 derslikli Atatürk Ortaokulu’nu hep birlikte tamamladık. Bu ne demektir. Daha eğitimli, ilimli, bilimli evlatlarımızın sayısının artması demektir.