61SAAT HABER SERVİSİ - Serkan Kılınç

Soylu'nun Bakanlığının Trabzon için çok önemli olduğunu kaydeden Pekşen, "Türkiye'nin siyasetinde Trabzon çok önemli. Türkiye'nin Osmanlı ve Cumhuriyet Döneminde kurucu kentidir. Siyasette çok önemli bir ağırlığı var. Bugün geldiğimiz noktada AKP iktidarının 14 yıllık iktidarında Trabzon, çok ciddi haksızlığa uğradı. 

SOYLU, CİDDİ BAŞARILARLA TRABZON'U TÜRKİYE GÜNDEMİNE TAŞIYACAK

Trabzon'a verilen görevler büyük eleştirilere sebep oluyordu. Son dönemde Trabzon Milletvekili Sayın Süleyman Soylu'nun içişleri bakanı olması Trabzon için çok önemli. Soylu'nun o görevin altında başarıyla kalkacağına emenim. Trabzon'a yakışan bakanlıktır. Trabzon gibi bir kente diğer bakanlıkların reva görülmesini hoş karşılamadım. Trabzon için önemlidir. Sayın Soylu'nun çok ciddi başarılarla Trabzon'u Türkiye gündemine taşıyacağına eminim. 
Niye oraya geldiğini aşağı yukarı hepiniz bilmiyorsunuz. Başarabilir mi bence başarır. Sayın Soylu, başarır. Güçlü bir duruşla cemaatten Türkiye'yi kurtarabilir. Yapılmış operasyonlarla cemaatin yüzde 20'si gözaltına alınamamış" dedi. 

BİR TEK ERDOĞAN'DA VAR.. ONUN İÇİN SOYLU GELDİ

Pekşen, "Hükümete bakıyorum cemaatle bir tek mücadele etme isteği Recep Tayyip Erdoğan'da var. Onun dışında hiç kimsede yok. Onun için İçişleri Bakanlığına sayın Süleyman Soylu getirildi. İkisi başarır mı?" ifadelerini kullandı.