61SAAT HABER SERVİSİ - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon programına Araklı’da yaptığı miting ile devam etti. Araklı Belediyesi önünde yapılan ve alanın büyük kısmının dolduğu mitinge Bakan Soylu’nun yanı sıra  AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Başkanı Haydar Revi, Milletvekili adayları Bahar Ayvazoğlu, Vehbi Koç, Selçuk Çebi, Gençlik Kolları İl Başkanı Sefa Küçükali ile partililer katıldı. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,  özetle şu şekilde konuştu: Trabzon’da millet bahçeleri yapıyoruz. Türkiye’de bir çok noktada olduğu gibi. 

Araklımıza yakışır, burada ki mimarimize yakışır 7 Haziran’da ihaleye çıkacak. Bir tarafta kaymakamlık binası, bir tarafta belediye başkanlığı binasını yapıp Araklı’ya yakışacak. 

Sanayi sitesi, spor kompleksleri… Araklı’ya her şeyi yapmak için büyük gayret gösterdik. 

KIRMIZI LİSTEDEN TERÖRİSTLER ETKİSİZ

Sırtımızdaki teri kurutmadık. Bu güzel şehre layık olmak için aklımızın yettiği gücümüzün yettiği ne varsa yapmaya devam edeceğiz. 

Biz Kato’da, Gabar’da, Jandarmamız, Özel Harekatımız ve polisimizle yan yana omuz omuza durduysak bunu sizin desteklerinizle başardık. 

yıllardır bu milleti şehit eden o PKK terör örgütünün ümüğünü sıktıysak, FETÖ’cü hainlerin inlerine girdiysek, uyuşturucu tacirlerinin tepesine çöktüysek aziz hemşerilerimizin sayesinde.. Kırmızı listeden son 6 ayda 7 tane teröristi etkisiz hale getirdik. Yıl başından bu güne kadar uyuşturucu milletimizin canını yakıyor ya biz de onların canını yakıyoruz. 7 bin 698 tane uyuşturucu satısını cezaevine gönderdik. 

Bunlara nefes aldırmıyoruz. Ne PKK’sına, ne FETÖ’cüsüne… 

Şimdi elin oğlundan insansız hava aracı almıyoruz. Yerli milli Türk evlatlarımız üretiyor. 

Teröri giden paralar millete hizmete gidiyor. Cizre’de su 7 günde bir, Hakkari’de su 30 güde bir akıyordu. Beytülşebap’ta su kahve rengi akıyordu. Geçen seçimde ne söylediklerini hatırlıyor sunuz değil mi? Böyle musluk gösterdiler içinden kan akıttılar. Yani bizi tehdit ettiler. Ama biz onlara ne cevap verdik. 

SP LİDERİ VE İYİ PARTİ LİDERİNE YÜKLENDİ

Biz oradan sizin gibi alçakça haince kan akıtmadık, orada yaşayan kardeşlerimiz için temiz su akıttık. Bunu kime söylüyorum Demirtaş hapisten çıksın diyenlere söylüyorum. 

Kim diyor Hapisten çıksın. 

Yaşına başına bakmadan 28 Şubatta CHP’nin göndermek istediği Temel Karamollaoğlu söylüyor. Yazıklar olsun sana.. Biz terörle boşuna mı mücadele ettik. Bu evlatlarımız boşuna mı şehit oldu. 

Yazıklar olsun.. Milliyetçiyim diye geçinen Meral Akşener aynısını söylüyor. “Demirtaş hapisten çıksın” Muharrem İnce aynı şeyi söylüyor. “Demirtaş hapisten çıksın.” Ömründe bir tane şehit ailesi kucakladılar mı? Haber verdiler mi? Ezildim. O haberi vermekten değil, o şehit ailesine “Başın sağolsun” dedikten sonra “Bakanım benim bir evladım daha var vatana kurban olsun” demesinden ezildim. 

Lanet olsun onların siyasetine. Bu memleket bu kadar ucuz mu? Bu memleket bu kadar bedava mı? Nasıl hesap vereceğiz. O çocuklara nasıl hesap vereceğiz. Şehit edilenlere nasıl hesap vereceğiz

Saadet Partili kardeşlerime söylüyorum. Elinizi vicdanına koyun. Bu ülkede Tayyip Erdoğan, özgürlüğün, demokrasinin, hukukun kalkınmasının önünü açtı. Elinizi vicdanınıza koyun. Hepimiz 28 Şubat sürecini geçirmedik mi? Baş örtülülere öteki muamelesi yapmadılar mı? Bu doğru bir şey değildir. Siz kime sordunuz da Demirtaş çıksın diyorsunuz” dedi. 

Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, “Trabzon’umuzun ikini büyük ilçesi Araklı ilçemiz. Ortahisar’ı saymıyoruz. Araklı ilçemizde bütün eksiklerimizi tamamlamış durumdayız. Yeter mi değil? Daha fazlasını getireceğiz. Sayın Bakanımız Araklı ilçemizin önemli projelerinden biri Araklı Dağbaşı Bayburt yolu.. İnşallah kısa sürede hizmete gidecektir. 

Ne zaman Ankara’ya gitmişsek anında buluştuk projelerimize çözüm bulduk. 

Bir tanesi de Doğalgaz projemiz. Bizlerde belediye olarak çalışan arkadaşlarımıza yardım ediyoruz. Sayın Bakanımız sayesinde olmuştur. 

TOKİ Konutları, Sosyal tesislerdir, en önemlilerinden bir tanesi sanayi sitesi.. 65 trilyonluk sanayi sitemizi 2 ay sonra bizde açacağız. Sayın Bakanımıza teşekkür ediyorum” dedi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’da kısa bir selamlama konuşması yaptıktan sonra Milletvekili adayı Selçuk Çebi konuştu. Kendisi de Araklılı olan Selçuk Çebi, “Bir Araklı’nın evladı olarak sizlerin karşısında konuşmaktan gurur ve mutluluk duyuyorum. Buraya yapılan yatırımların her birini bir bir anlattılar. Burada bu sabah bütün sokakları gezdim. Bana gösterdiğiniz samimiyetten dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi. 

İl Başkanı Haydar Revi’de kısa bir selamlama konuşması yaptı.

Ayrıntılar geliyor