Referandum çalışmaları kapsamında Türkiye'nin dört bir yanında refarandum çalışmalarını sürdüren Bakan Soylu, programı dışında Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde bulunan Karadenizliler Derneği'ne gitti.

Burada vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılşana Bakan Soylu'ya Trabzonspor kaşkolu verildi.

Boynuna taktığı Trabzonspor kaşkoluyla ilçede ziyaretlerde bulunan Bakan Soylu vatandaşlarla görüştü. Buradaki ziyaretinin ardından Bakan Soylu Erzin ilçesinde Belediye Düğün Salonu'nda vatandaşlarla bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin her türlü teröre karşı kararlı bir şekilde durduğunu ve mücadele ettiğini belirtti.

"Birisi de ne dedi hatırlıyor musunuz? 'TC'yi tükürüğümüzle boğarız' dedi, hatırlıyor musunuz? Hiç 'yuh' demeye gerek yok, o şimdi nasibini aldı." ifadesini kullanan Bakan Soylu, bu milletin beraberliğine, birliğine kim kastederse milletin ve devletin bunu karşılıksız bırakmayacağını kaydetti.

Bakan Soylu, bu coğrafyadaki kardeşliği kimsenin bozmasına izin vermeyeceklerine işaret ederek, "Bir şey daha söylediler, dediler ki 'özerklik ilan edeceğiz' nerede ilan edeceklermiş? Nusaybin'de, Cizre'de, Kızıltepe'de... Bugün bir özerklik ilan edin de alın boyunuzun ölçüsünü hadi bakalım. Onlar ne zannettiler? 'İstediğimizi yaparız, bundan sonra bu milletin bin yıllık kardeşliğine zarar veririz, biz burayı dağ kurallarıyla dağ kanunlarıyla idare ederiz'. Bizim evlatlarımız bugün Amanoslar dahil olmak üzere, bir dağdan Lice kırsalına, Gabar'da, Cudi'de, Tendürek'te, Ağrı Dağı eteklerinde, Tunceli'de aslanlar gibi terörist kovalıyor, onlar da fareler gibi kaçıyorlar, fareler gibi." diye konuştu.

"Biraz cesaretiniz varsa bir ortaya çıkın"

Kandil'den milletin huzurunu bozacak birtakım sözler sarf edildiğine değinen Soylu, "Bunların hangi inancı, hangi yaşam biçimi size uyuyor? Bunlar ahlaksızdır, bunlar insanlara nasıl davrandığını bilmeyecek kadar utanmazdır, alçaktır, değerlerimizden yoksundur. Orada it gibi havlayacağına gel de buraya görelim ne kadar delikanlı olduğunu, gel bakalım. Biraz cesaretiniz varsa bir ortaya çıkın da görelim." ifadesini kullandı.

Yapılan terör operasyonlarında 25 yıldır girilmeyen her yere girdiklerini anlatan Bakan Soylu, terör örgütlerinin inlerine teker teker girmeye devam edeceklerini bildirdi.