61SAAT HABER SERVİSİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Yomra İlçesinde yenilenen Belediye Binasının açılışını gerçekleştirdi.  

Açılışa Bakan Soylu’nun yanı sıra Trabzon Milletvekilleri Bahar Ayvazoğlu, Salih Cora, Yomra Belediye Başkanı ve AK Parti adayı İbrahim Sağıroğlu, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, AK Parti teşkilatı ile vatandaşlar katıldı. 

Mitingde kısa bir konuşma yapan Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, Yomra İlçesinin marka olarak yoluna devam ettiğini kaydederken projelerle yollarına devam edeceklerini söyledi. 

Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zorluoğlu ise, “İbrahim Başkanımızın yanında dim dik dağ gibi Büyükşehir'i göreceksiniz. Sırt sırta vererek Yomra’mızda eksik kalan bütün hizmetleri tamamlayacağız ve büyük projelere imza atacağız. Burada önce Doğalgaz Çalışmaları ve alt geçit çalışmaları nedeniyle epey sıkıntı yaşandı. Sular kesildi, elektrikler kesildi, çamur oldu yağmur oldu şu oldu bu oldu. Bunların hepsini biliyoruz. Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. Eksik kalan neyse ben ilgileneceğim sabrınızın karşılığını vermeye çalışacağız. Büyükşehir Belediye Başkanı seçilirsek, şunu vadediyoruz. Allah’ın izniyle bu şehirde bütün Trabzon’da, 18 ilçenin tamamında adalet ve hakkaniyet anlayışı içinde hizmet götüreceğiz. Büyükşehir Belediyesi sadece eski Trabzon’da değil, sadece Ortahisar’da değil geri kalan 17 ilçede kaynaklarını götürecek, projelerini götürecek. Bu kaynaklardan inşallah Yomra ilçesi de hakkını fazlasıyla alacak” dedi. 

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora ise, “Yomra’nın sorunları sıkıntılarını çok iyi biliyoruz. Ziyaretlerde bulunduk. Yomra her geçen gün gelişiyor büyüyor. Yomra Kaşüstü’nde Trabzon’un en büyük devlet hastanesiyle, Adli Binasını uhdesinde bulunduran, en modern kavşak, Küşüstü Kavşağının yakında açılmasıyla beraber, 5 yıldızlı tesisleri ile beraber, Üniversitesiyle beraber, yeni yollarıyla beraber her geçen gelişen büyüyen bir ilçemiz. İş bilenin kılıç kuşananındır. İbrahim Sağıroğlu başkanımız, bilgisiyle birikimiyle, Ankara’da tuttuğunu koparan anlayışla gecesi gündüzünü çalışmaktadır. Biz şahidiz. Her zaman arkasındayız, yanındayız” dedi. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise özetle şu şekilde konuştu: 
- Bir taraftan bu yapılırken diğer taraftan kaymakamlık binası da ihale aşamasına getirdik. İnşallah aynı zamanda emniyet binası. Hepsiyle beraber Yomra’yı en güze hizmetlerle buluşturacağız. 
- On yıllardan beri bizi küçük ördüler, hakir gördüler. Onların vesayet sistemiyle bu ülkeye dayattıklarını, bu millet tek tek kılçığı balıktan ayıklar gibi o kadar güzel demokrasiyi hakim kıldı ki… 
- Yomralılar tam 7 yıldır gezi olaylarından bu güne kadar bu ülkeye nefes aldırmamak için ellerinden gelenleri ortaya koydular. 
- Terörün canına okuyoruz… 
- Zeytin Dalı harekatında acaba o en kıymetli mühimmatlar yeter mi yetmez mi? Amerika verir mi hesaplamalar yaptık. Şimdi kimseye ihtiyacımız yok. Şimdi bizim evlatlarımız üretiyor.. Milli üretim, yerli üretim hep birlikte üretiyoruz. Ama esas çatladıkları o. “Nasıl bunu yaparlar” 
- Çatlasınlar, patlasınlar otomobilimizi, uçağımızı yapacağız. 
- Biz niye MHP ile cumhur ittifakını kurduk. Yomra’da, Trabzon’da, Ankara’da İstanbul’da belediye başkanlığını mı kazanmak.. Milletin canına okudular. Ülkemizi patinaj ettirdiler. 
- 10 bin dolardan bizi yukarı çıkarmamak için ellerinden gelen her şeyi ortaya koymaya çalışıyorlar. PKK’yı, PYD’yi, DAEŞ’i uyuşturucu satılarını üzerimize salıyorlar. Neymiş Afrin’e girer misin? Girdik ne oldu? Orada ki terörü temizledik mi? 
- Kim kendi ölümünü öze alarak bu coğrafyaya gelirse o zaman oturur konuşuruz. 
- Bana çok kızıyorlar değil mi? Neden çok sert konuşuyor.. Aslında çok sert bir adam değilim. Ama o kadar çok ihanet var ki ancak o dilden anlıyorlar… 
- Terör nerede varsa, terörü yok etmek ve boğmak boynumuzun borcudur… 
- Ayaklarına basıyoruz. Kimin basıyoruz. Uyuşturucu satıcılarının basıyoruz.