61SAAT HABER SERVİSİ - Kanuni Bulvarınının ne zaman bitirileceğini açıklayan Bakan Turhan, Trabzon kamuoyunda sıkça tartışılan Akçaabat’ta ki denizden geçen yol ile ilgili ise net konuştu. 

KANUNİ BULVARI NE ZAMAN BİTECEK?

Kanuni Bulvarının etap etap devreye alınmaya başladığını ifade eden Bakan Turhan, "Kanuni Bulvarı Trabzon4un en önemli projelerinden biri. Kanuni Bulvarında çalışmalar hızla devam ediyor. Ve etap etap devreye, hizmete  Bildiğiniz gibi; Yıldızlı Kavşağından, Karşıyaka Kavşağına kadar olan kesimi şu anda trafiğe açtık ve hizmet veriyor. İnşallah hedefimiz bu yıl sonuna kadar Erdoğdu Kavşağına kadar olan kısmı tamamlamak. Burası da Trabzon’un özellikle şehir için trafiğine hizmet verecek kesimi” dedi. 

Projenin yapılmasında ki maksat, Trabzon’da ki şehirler arası trafiği, şehir içinden tecrit etmek olduğunu kaydeden Bakan Turhan,  "Tabi biz bu projeyi yapmakta maksadımız; özellikle şehirlerarası ve uluslararası trafiği, şehir içi trafiğinden tecrit etmek. Bu sayede  hem şehirlerarası trafiği hem de şehir içi trafiğini rahatlatmak istiyoruz.  Bu yıl sonuna kadar açacağımız kesimle birlikte projenin önemli bir kısmı hasıl olacak ve hizmet vermeye devam edecek. 

TRABZON - GÜMÜŞHANE AKSI.. 

Kalan kesimlerde de çalışmalarımız ve kamulaştırma işlemleri devam ediyor.. Hedeflediğimiz  2020 yılı sonuna kadar projeyi hizmete açmak istiyoruz.  Bu sayede gerek sahil yolunda, gerekse  de Trabzon’u Doğu ve İç Anadoluya bağlayan Trabzon - Gümüşhane aksını rahatlatmış olmak. Trabzon’un ulaşım altyapısına önemli bir kapasite oluşturmuş olacağız ve Trabzon’da ulaşım önemli ölçüde rahatlamış olacak” dedi. 

AKÇAABAT’TA DENİZDEN YOL GEÇECEK Mİ?

Trabzon Kamuoyunda yoğun şekilde tartışılan Akçaabat’ta denizden geçeceği yolla ilgili de konuşan Bakan Turhan, "Etüt çalışmalarına arkadaşlar devam ediyor. Suanda sahil yolunda en yoğun olan trafik; Trabzon’un Samsun çıkışı dediğimiz batı çıkışı.

Orada ilave bir kapasite oluşturmak için Kavaklı Yıldızlı yolu çalışmalarımız tamamlanmak üzere. Ama yine de o bölgede Trabzon’un iç kesimlerine ilçelerine bağlantı sağlayan yollar var. Yeni bir kapasite oluşturmak için Trabzon - Akçaabat arasında yaptığımız kavşak düzenlemelerinin ihalesi yaptık çalışmalara önümüzdeki günlerede başlayacağız” ifadelerini kullandı. 

“Akçaabat’ta denizden yol geçecek mi?” sorusuna ise Bakan Turhan, "Suanda yok” diyerek yanıt verdi.