61SAAT HABER SERVİSİ

Ulaştırma ve alt yapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan bugün memleketi Trabzon’da bir dizi ziyarette bulundu.  

Turhan’un Trabzon programı Ortahisar ilçesi Kalkınma Mahallesi’nde yer alan Farabi Caddesi üzerindeki esnaf ziyaretleri ile başladı. Bakan Turhan’ın esnaf ziyaretlerine beraberinde AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoglu, Karayolları Genel Müdürü Abdülkadir Uraloğlu, Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, AK Parti Trabzon Büyükşeyir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu da eşlik ettiler.

KÜÇÜK AYI’NA KADAR HAMSİ YOK MU 

Bakan Mehmet Cahit Turhan cadde üzerinde yer alan esnafı ziyaret ederek hal ve sıkıntılarına kulak verirken yer yer ilginç diyaloglar da yaşandı. Turhan’ın ziyaret ettiği bir balıkçıda Hamsi bulunmaması üzerine, halk arasında kocakarı ayları olarak bilinen miladi takvimdeki ayların yerel karşılıklarına vurgu yapan Turhan “Küçük ayına kadar hamsi olur” diyerek esprili bir gönderme yaptı.,

MAKASI ELİNE ALDI, USTADAN DA FENA YAPMADIM DEDİ

Yaptığı esnaf ziyaretleri kapsamında bir berber dükkanına giren Bakan Turhan, ısrarlar üzerine makası eline alarak saç da kesti. Kesimin ardından “Fena olmadı, ustadan da fena kesmedim” dedi. Bakan tarafından tıraş edilen genç ise “sağlam anı oldu” dedi.

ÖĞRENCİLERİ SÖZLÜ YAPTI!

Turhan Kalkınma Mahallesi’nde yaptığı ziyaretler sırasında bir kafede ders çalışan öğrencinin ders notlarını eline alarak sorular sordu. Bakan Turhan’ı bir anda karşısında gören öğrenci, sorulan sorular karşısında hazırlıksız yakalanması nedeniyle adeta sözlüye kalkmış öğrenci heyecanı yaşadı.

Bakan Turhan Cuma namazının ardından Karadeniz Teknik Üniversitesi’ne geçerek, burada Mühendisliğin Dünü Bugünü adlı konferans ile öğrencilerle bir araya geldi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan bu konferans öncesi bir dizi açıklamalarda bulundu.

TRABZON HEYECANLI İNSANLARIN ŞEHRİ

Trabzon’a gelip heyecanlanmamak bizim için mümkün değil, Trabzon heyecanlı insanların şehri. Biz de bu şehre gelince heyecanlanıyoruz, duygulanıyoruz. Trabzon’un havası, suyu, toprağı bizi daha farklı bir havaya sokuyor.

Bölgedeki seyahatimiz hafta başından beri devam ediyor. Artvin, Rize, Bayburt, Gümüşhane… Bugün de Trabzon’dayız, Trabzon’daki hemşehrilerimizle beraber. Güzel bir gün geçiriyoruz. Bölgede yapılan çalışmaları gerek bakanlığımızın birimleriyle, gerekse yerel yönetimde görevi olan arkadaşlarımızın yaptığı işler konusunda fikir ve görüş alışverişinde bulunduk.

Tabii önümüzde bir yerel seçim var. Demokrasilerimizin olmazsa olmazı… Bu seçim öncesi hazırlıklarımız da ekibimizle birlikte devam ediyor. İnsanımızla kucaklaşıyoruz, hasbihal ediyoruz. Yapacağımız çalışmaları, hizmetleri işleri;  bugüne kadar yaptıklarımızla birlikte bundan sonra da ne yapacağımızı vatandaşlarımızla paylaşıyoruz. İnşallah tabii ki kamu vicdanı, insanımız kendi reyini, kendi kararını sandıkta verecektir. Ülkemiz için, milletimiz için hayırlara vesile olur diye bekliyoruz.

HAZİRAN SONUNA KADAR HAVAALANINA YENİ KAPLAMA

Yılın tamamında değil ama, özellikle belirli aylarda sefer yolcu yeterli sayıda yolcu bulunması durumunda tarifeli seferler yılın belirli döneminde koyulmasını düşünüyoruz. Van’dan Trabzon’a yeterli sayıda yeterli sayıda yolcu olmayacağı düşüncesiyle bir tarifeli sefer koymanın sürdürülebilir olmayacağını ilettiler. Tabii zararına bir hizmetin çalışması doğru değil. Ama alanının tamiratı konusunda ise, özellikle yaz aylarında artan uçuş sayısının olduğu dönemlerin dışında arkadaşlarımız çalışıyor. Bahar döneminde Haziran ayı sonuna kadar bu tamiratı ki burada takviye kaplama yapacağız… O kaplamayı yetiştirebileceksek, ihalesini yapıp tamamlamayı planlıyoruz. Yetiştiremezsek, güze bırakacağız.

TRABZON’A DAHA YENİ VE BÜYÜK BİR HAVALİMANI

Havaalanın genişletilmesi çalışmasını değerlendiriyoruz. Aslında genişletmekten ziyade havalanın yolcu kapasitesi giderek artıyor, terminaller de yetersiz kalıyor. Özellikle yolcu terminalleri iç hatlar ve dış hatlar. Ben Trabzon’a söz vermiş olmayayım ama daha yeni büyük bir havalimanı yapılmasını düşünüyorum ekibimizle birlikte. Onun da gelecekte inşallah müjdesini veririz.

KANUNİ’DE 2019 HEDEFİ ÇUKURÇAYIR

Trabzon’da Kanuni Bulvarı’nın inşallah bu yılın sonuna kadar Çukurçayır bölgemize kadar olan kısmı aşmayı hedefliyoruz. İnşallah yaz ortasında da Yıldızlı Kavşağı’nı Erdoğdu’ya bağlamayı hedefliyoruz. Kanuni Bulvarı özellikle Trabzon’un şehiriçi ve transit ulaşımını çok önemli katkı sağlayacak bir proje. Trabzon’da yine yapım çalışmaları devam eden, Konaklar Kaşüstü hattı devam ediyor, ihalesi yapıldı. Yine Akçaabat Düzköy yolu devam ediyor. Tabi Yalıncak Çağlayan devam ediyor. Bu arada iç kesimlerde birçok projemiz il yollarımızla devam ediyor. Bunları teker teker yazmaya gerek yok yaklaşık 16 tane projede çalışıyoruz. Ama ileriye dönük olarak tabi, amacımız Trabzon’a Erzincan’dan demiryolu çalışmalarımız da devam ediyor. O tamamlandıktan sonra, onu da önümüzdeki çalışma dönemimizde Trabzon’umuza kazandırmaya gayret edeceğiz. 

TRABZON’A ARSA ÜRETİMİ VE ŞEHİRCİLİK PLANLAMASI

Tabi Trabzon Güney Çevre Yolu projemiz var. O da Trabzon’da mevcut devam eden projelerimizin arkasında Trabzon’un şehir gelişimine ve transit trafiği rahatlatmasına yönelik olan bir projedir. Trabzon büyüyen gelişen bir şehir. Trabzon’da yaptığımız bu çalışmalar Trabzon’a modern şehircilik manasında arsa üretimi ve şehircilik planlaması oluşturulması için biz altyapıyı hazırlıyoruz. Ondan sonra tabii şehircilik hizmetleri verecek olan yerel yönetimlere çok iş düşüyor. inşallah yerel yönetimlerde görev alacak arkadaşlarımız Trabzon’da daha yaşanabilir, daha güzel, daha planlı ve rahat bir şehir altyapısı sunmamının gayretleri içerisinde olacaktır.