61SAAT HABER SERVİSİ - 
Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan’ın, trafik çözümü için Moloz’dan giren araçlar Kuran Kursu’ndan çıkan bir tünel önerdiği iddasını dile getiren Akar,  “Bu tüneller ulaşımı çözmek için değil, herhalde yandaşın işi bitti ona iş bulma gayretidir diye düşünüyorum.Bu tüneller ulaşım sorununu çözmeyecektir.Köklü çözüm çevre yoludur. Acilen Çevre yolu gündeme alınmalı, Trabzon’un güneyinden yeniden planlanmalı ve Değirmendere’den doğu kısmı biraz daha güneye ötelenmeli, yapılacak bu çevre yolu en az 3 şerit olmalıdır” ifadelerini kullandı. 

Akar, açıklamasına şu şekilde devam etti: 
“Öyle planlamalı ki Doğu Karadeniz’de olan illerin tümünün güneyinde planlamalı, daha sonra da bu çevre yollarını birleştirip Karadeniz Otoyolu  olarak gerçekleştirilmelidir. Sayın Turhan’a tavsiyem İmar plancılarına danışsın.
Tıkanma Liman önündedir. Ordaki kavşak ötelenmeli ve ana yol uygun bir mesafede  viyadüğe alınmalı, ayrıca şehir içi trafik ana yoldan ayrılmalıdır. Yani tünellerin yanına 4 şeritli 120 mt. Boyunda bir tünel yapıp, Ege Otelinin yanından çıkıp yan yol diye devam ettirirsek burası da çözülmüş olur.
Bu paralara raylı sistemi düşünelim. Değirmendere’den Trabzon Lisesi karşısına kadar bu tünellerin parasıyla metro yaparız ki kurtuluş raylı sistemdir. İlk etap Yomra-Akçaabat olarak düşünülmeli, daha sonra Of’tan Beşikdüzü’ne kadar devam ettirilmelidir. Proje budur.Bay paslarla uğraşma. Doğu Karadeniz hızlı tren projesini düşün. Paralarımızı çarçur etme. Bir master ulaşım projesi yapılmalı. Yık yaplarla uğraşmamalıyız. Yeni düşünülen tüneller ulaşımı çözmez”