61SAAT HABER SERVİSİ - Alyans Kafe’de yapılan Kahvaltılı toplantıda ilk olarak Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu konuştu. Vali Ustaoğlu, bölgede tarım, ticaret ve turizm sektörlerinin ön plana çıktığına vurgu yaparak “Tarım bizim başta fındık ve çay olmak üzere yöresel ürünlerin ön plana çıktığı bir sektör.  
Ticaret başta liman olmak üzere, ulaşım imkanları açısından OSB’ler Bünyesinde yapılan yatırımlarla bölgede belli mesafe kat edildiğini hep birlikte görüyoruz. 
İlimiz için en önemli fırsat gördüğümüz sektör turizm. Bizim ilimiz açısından çok önemli fırsatlar getirecek. İlimizin tanıtım ve geleceği için, kalite ve standardı bir yerlere taşıma açısından yerel seçimlerin bitmesiyle, belediye başkanlarıyla birlikte çok güzel çalışmalar yapacağımıza inanıyorum. 
Ulaşım açısından devam eden Kanuni Bulvarı’nın bir an önce bitmesi ulaşımda çok ciddi katkı sağlayacak ve nefes aldıracak” dedi. 
Bakan Turhan, “Kimimiz güvenlikçi, kimimiz eğitimci, kimimiz kamu ulaştırma yapan, bayındırlık, belediye hizmeti yapan, ticaret yapan, tarımla uğraşan ve hayatımızda ki sosyal ve ekonomik sektörlerle ilgili olarak aldığımız yetkileri sorumlulukları yerine usulü kaidesince getirmeye çalışıyoruz. Yaptığımız iş kutsal iş. Şahsımız için değil toplum için hizmet veriyoruz. 
İrcaatın içerisinde olan kişi, özellikle o icraatı yöneten kişiye çok önemli görev düşüyor. 
İşimizi yapacağız, işlerimizi usulüne göre, kuralına göre yapacağız. Kaynaklarımızı etkin ve verimli kullanacağız. Ama böyle gelmiş, böyle gider anlayışını yaparsak biz 30 km hızla giden eski trenler gibi hareket etmiş oluruz. Günü geçiştiririz. Bizim için zaman çok önemli. 
Elimizde ki imkanları etkin ve verimli kullanmak adına bizlere çok önemli görev düşüyor. Başta valimize, belediye başkanlarımıza, sivil toplum kurumu yöneticilerimize...” dedi. 

1 TON FINDIK SATIYORSUN, 1 CEP TELEFONU ALIYORSUN...
Turhan, sözlerine şu şekilde devam etti:
“Biz de bölgemizi her şekil, kendi kaynaklarla, kendi imkanlarla her sektörde en iyi şekilde değerlendirip fikir projeleri üretip hayata geçirirse ülkemizde kalkınma meydana gelir. Bu sadece Trabzon için değil, Hakkari, Aydın için de aynıdır.
Bu ülkede yaşıyoruz. Bu coğrafyada herkesin gözü var, hesapları var. Bunun için bu bölgede güçlü olmamız lazım. Bu vatanı bize bırakan atalarımıza, gazilerimize, şehitlerimize bir kez daha rahmetle, şükranla anıyorum.
Güvenlik konusunda ülkemiz savunma malzemeleri, silahları, cihazları üretme konusunda yüzde 78’ini dışardan alıyorduk. Şimdi savunma malzemeleri konusunda kendimize yetecek kadar hamdolsun, silahımızı, zırhlı aracımızı, topumuzu, tüfeğimizi kendimiz üretebiliyoruz. Bu çalışmakla olur..
Bir ton fındık satıyorsunuz, bir telefon alabiliyorsunuz.. Fındığımızı da üreteceğiz, buğdayımızı da üreteceğiz... bulunduğumuz vatanın coğrafyanın imkanlarını kullanacağız. Ama günümüzde bir İzlanda İnovasyon ile birlikte milli geliri 40 bin dolara çıktı. İskandinav ülkeleri ha keza.. Bizlerde bunu yapabiliriz. Bizim insanlarımız zekidir, çalışkandır, verimlidir.. Ama biz insanlarımızı değerlendirme konusunda maalesef, çok verimli, çok iyi, bir yöneticilik yapmadık..
Şimdi yeni yeni onlara araştırmacılara, geliştirmecilere ülkemizde yeni fırsatlar, yeni imkanlar tanıyarak onları ülkemize çevirmeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.