61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon'un yeni hükümet sisteminde çıkardığı 4 bakandan biri olan Mehmet Cahit Turan, bugün Trabzon'da bir dizi esnaf ziyareti ve konferans gerçekleştirdi. KTÜ'de düzenleyeceği konferans öncesi basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulunan Bakan Turhan, Trabzon Havalimanı'nın genişletilmesi yenilenmesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.


TRABZON’A DAHA YENİ VE BÜYÜK BİR HAVALİMANI

Havaalanın genişletilmesi çalışmasını değerlendiriyoruz. Aslında genişletmekten ziyade havalanın yolcu kapasitesi giderek artıyor, terminaller de yetersiz kalıyor. Özellikle yolcu terminalleri iç hatlar ve dış hatlar. Ben Trabzon’a söz vermiş olmayayım ama daha yeni büyük bir havalimanı yapılmasını düşünüyorum ekibimizle birlikte. Onun da gelecekte inşallah müjdesini veririz.

HAZİRAN SONUNA KADAR HAVAALANINA YENİ KAPLAMA

Yılın tamamında değil ama, özellikle belirli aylarda sefer yolcu yeterli sayıda yolcu bulunması durumunda tarifeli seferler yılın belirli döneminde koyulmasını düşünüyoruz. Van’dan Trabzon’a yeterli sayıda yeterli sayıda yolcu olmayacağı düşüncesiyle bir tarifeli sefer koymanın sürdürülebilir olmayacağını ilettiler. Tabii zararına bir hizmetin çalışması doğru değil. Ama alanının tamiratı konusunda ise, özellikle yaz aylarında artan uçuş sayısının olduğu dönemlerin dışında arkadaşlarımız çalışıyor. Bahar döneminde Haziran ayı sonuna kadar bu tamiratı ki burada takviye kaplama yapacağız… O kaplamayı yetiştirebileceksek, ihalesini yapıp tamamlamayı planlıyoruz. Yetiştiremezsek, güze bırakacağız.