İki gündür Trabzon'da Trabzonlu Ankara Milletvekili Prof. Dr. Cevdet Erdöl ile birlikte bir dizi incelemelerde bulunan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz bugün Hayrat ve Of temaslarının ardından Trabzon'un en önemli projelerinden olan Sürmene Çamburnu Tersanesi'ni ziyaret ederek Tersane yönetimi ve tersanede iş yapacak olan firmalar ile görüştü.


BAKAN UMUT VERMEDİ
2015 yılında tamamlanması planlanan tersanede yapılacak üretimlerle ilgili müteşebbüsler Bakan Yılmaz'dan Savunma Bakanlığı'na proje veya iş yapılması hususunda ricada bulundu. Fakat Bakan İsmet Yılmaz bunun mümkün olmayacağını söyledi. Ak Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Cevdet Erdöl ise olayı yumuşatarak "Gün doğmadan neler doğar, hele tersane bir faaliyete geçsin, siz güzel projeler üretin o zaman Sayın Bakanımız ile tekrar görüşürüz" ifadelereni kullandı.



BAKANA 20 BIÇAK

Sürmene Tersanesi ziyaretinde Sürmene Belediye Başkanı Fikri Usta başta olmak üzere çok sayıda kişi tarafından Bakan Yılmaz hediye yağmuruna tutuldu.
Hediye veren herkesin önce Sürmene bıçağını paketlerden çıkarması Bakan Yılmaz ve beraberindekileri şaşırttı. Bakan Yılmaz'a 1'i keçi boynuzundan yapılan av bıçağı olmak üzere bordo mavi saplı 10 siyah saplı 8 bıçak hadiye edildi. Bıçakların uçağa alınmayacağı espirisi ile kahkahaya boğulah Bakan Yılmaz ve Milletvekilleri "Bir şekilde götürürüz, sıkıntı olmaz" dedi.


YİNE TRABZONSPOR YİNE AYNI CEVAP

Trabzonspor ile ilgili dün sarfettiği "Şampiyonluk verilmez alınır" sözlerinin Trabzon'da olumsuz tepki ile karşılandığını duyan Bakan Yılmaz söyleminin arkasında olduğunu belirterek, "Siz bileğinizin hakkı ile kazanın. Kimse sizden bu hakkı geri alamaz" dedi. "Biz bileğimizin hakkı ile kazanıyoruz ama vermiyorlar" sözüne ise gülerek "Verirler, verirler" yorumunda bulundu.


ŞEHİTLİĞE DESTEK SÖZÜ
Sürmene ziyaretinde Sürmene Harmantepe Şehitliği'nin düzenlenmesi konusunda kendisine verilen yazılı raporu alarak danışmanına ileten Bakan Yılmaz, "Bunu araştıralım ve eğer mümkünse gerekli ödeneği sağlayarak şehitliğimizi onaralım" talimatını verdi.


BAYRAM HALİL'E TEŞEKKÜR
Sürmene ziyareti sonrası Araklı Bayram Halil Devlet Hastanesi'ni ziyaret ederek Araklı'nın en yardımsever işadamı Bayram Halil'e plaket veren Bakan Yılmaz, 'Böyle yatırımları ilçesine kazandıran işadamlarımızı alınlarından öpüyorum, Halil Bey'den Allah razı olsun, ilçesini unutmamış, örnek olmuş, dilerim her işadamı bu şekilde ilçesine yatırım yapar" dedi. 


TİSAŞ'A DA "BİZ YOKUZ SİZ YAPIN" DEDİ
Trabzon Arsin Organize Sanayii Bölgesi'nde hizmet veren Trabzon Silah Sanayi'ni de ziyaret eden Bakan Yılmaz'a burada Arsin belediye Başkanı Erdem Şen, Arsin İlçe Başkanı Farabi Hacıhasanoğlu ile birlikte eşlik etti. TİSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Hacıoğlu üretimlerinin birçoğunu yurtdışına yapmalarına rağmen ihracatta birçok sıkıntı yaşadıklarını bir yazışmanın Milli Savunma Bakanlığı'ndın 75 günde geri dönmediğini, Pakistan, Azerbaycan ve Avrupa ülkelerine yapacakları birçok ihracatı bu nedenle yapamadıklarını belirterek bu konuda Bakan Yılmaz'dan yardım istedi. Hacıoğlu ayrıca Makine Kimya Enstitüsü'nün birçok parçalarını üretebilecek makine ekipmana sahip olduklarını belirterek Makine Kimya'ya üretim yapan alt kol olabilmek için yine bakanlığın desteğini istedi.


BİZ ÖZEL SEKTÖR İLE RAKABET ETMEK İSTEMİYORUZ
Bakan Yılmaz bir yazışmanın 75 günde geri döndüğünü doğrulayarak "Bu konuda haklısınız" demekle yetinirken MKE'nin alt kolu gibi çalışma önerisine ise, "Biz özel sektörün yaptığı işi yapmak istemiyoruz. Biz devlet olarak özel sektör ile rekabet etmek istemiyoruz. Biz bu sahadan çekilmek ve bu işleri özel sektörün yapmasını sağlamak istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Ayrıca Bakan Yılmaz'ın TİSAŞ yetkilirenin yaptığı sunum sırasında kendi not defterine zaman zaman bilgilendirme notları almasıda dikkatlerden kaçmadı.


ARSİN BELEDİYE BAŞKANI BARINAK TALEP ETTİ
TİSAŞ ziyareti çıkışında Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen ve Ak Parti Arsin İlçe Başkanı Farabi Hacıhasanoğlu ile hatıra fotoğrafı çektiren Bakan Yılmaz, Belediye Başkanı Erdem Şen'in "Sayın bakanım denize kıyısı olupta balıkçı barınağı olmayan tek ilçe Arsin. Bu konuda desteklerini istiyoruz" talebi karşısında AK Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu'nu yanına çağırarak, "Sayın Milletvekilim Sayın Başkanımız Erdem Şen'e bu konuda destek olun, siz burdayken bizim bu konulara eğilmemiz doğru olmaz" dedi.  Ak Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu'da konunun daha önceleri kendilerine iletildiğini bu süreçten sonra Arsin'e yapılması planlanan balıkçı barınağı ile ilgili yakınen ilgileneceğini ifade etti. Bakan Yılmaz Arsin belediye Başkanı Erdem Şen'e, Sürmene Belediye Başkanı Fikri Usta'ya misafirperverliklerinden ötürü teşekkür ederek Arsin'den ayrıldı. Devlet Su İşlyeri Lojmanları'nda istirahate çekilen Bakan Yılmaz Trabzonspor Tesisleri ziyaretinin ardından Trabzon'dah ayrılacağını açıkladı.

FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN