61SAAT HABER SERVİSİ- Samet Emirzeoğlu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Trabzon’a geldi. 

Gün boyu bir dizi ziyaret yapacak olan Varank, Akyazı’da yer alan Gençlik Spor Merkezi’nde Deneyap Atölyesi’ni ziyaret etti.

Burada atölye öğretmenlerinden bilgi alan Bakan Varank, öğrencilerle sohbet etti.

Öğretmenin melodi ödevi verdiğini öğrenen Varank, öğrencilerin çaldıkları melodileri dinlerken ‘Trabzonspor marşı var mı?’ diye de soru yöneltirken öğrencilerden olumsuz cevap aldı. Ak Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu ise sohbete girerek, ‘Trabzonspor’un şampiyonluğunu bekliyorlar’ dedi. Bakan Varank, bir süre sohbetin ardından öğrencilerle hatıra fotoğrafı çekildi.

Burada açıklamalarda da bulunan Bakan Varank, “Deneyap atölyesini ziyaret etik. Bu atölyeleri 100 günlük programlar çerçevesinde ortaya koyulan gençlerin çocukların teknoloji eğitimleri aldıkları bir program. 81 ilimizde 100 adet atölye hedefi ile yola çıktık. 12 atölyeden bir tanesini Trabzon’a kazandırdık. Çok farklı eğitimler veriyoruz. En önemli yatırım insana yapılan yatırım. Türkiye olarak bölge ülkeleri ile karşılaştırdığımızda önemli avantajlarımız var. Genç bir nüfusumuz var. Geleceğin teknolojilerine yetiştirmemiz lazım. Önemli bir proje. Ailelerimiz çok memnun. Bir araya geldik öğrencilerle çok memnunlar. 2023 yılına kadar 81 ilde 100 atölye hayata geçirilecek. Dünyada insan yetiştirme tarzı ve kabiliyeti değişiyor. Firmaların çalışanlarından beklentileri değişiyor. Elon Musk, işe aldığım adamın lise mezunu bile olması anlam ifade etmiyor. Kodlama ve yazılım biliyorsa isterse lise mezunu bile olmasın. Dünyada değişen trendi yakalamamız lazım” dedi.