61SAAT HABER SERVİSİ

Türk Eğitim-Sen Trabzon Şube İl Başkanlığının yaptığı araştırmalar sonrasında, Genel Merkez aracılığı ile Trabzon’da İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde görevli bazı idarecilerle ilgili Milli Eğitim Bakanlığını yaptığı şikayet sonuçlandı. 
Şikayet sonrasında bakanlığın görevlendirdiği müfettişler, ilgili idareciler hakkında disiplin cezası önerirken, Trabzon Valiliği alınan savunmaların ardından ilgili idareciler hakkında geçmiş yıllarda yaptıkları çalışmaları gerekçe göstererek ceza vermediği belirtildi. 
Bu durumu ise Türk Eğitim – Sen Trabzon Şube Başkanı Coşkun Dilber Sosyal medya hesabından açıkladı. 

MÜFETTİŞLER, DİSİPLİN CEZASI ÖNERDİ
Paylaşımında ilk olarak Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi aracılığı ile Ağustos ayında yaptıkları şikayetleri aktaran Dilber, “Bilindiği üzere Türk Eğitim Sen olarak Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğünü 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu kapsamında yapılan atamalar, çeşitli uygulamalarda ayrımcılık yapılması, bir ilçemizde ödül için hiç teklif yapılmaması gibi bir kısım konularda, Milli Eğitim Bakanlığına şikayet etmiştik. 
Bakanlık müfettişlerince yapılan inceleme – soruşturma sonucunda; İlgili üst düzey yöneticiler hakkında disiplin cezası önerilmiştir. 
Valilikçe disiplin cezası önerilen üst düzey yöneticilerin İlgili İlçe Milli Eğitim Müdürü dahil savunmaları alınmıştır. 
Valilikçe tarafımıza resmi cevapta; İlgililerin geçmiş çalışmalarına bakılarak ceza tayinine yer olmadığı ifade edilerek teklif edilen disiplin cezaları uygulanmamıştır” ifadelerini kullandı. 

BAKANLIK MÜFETTİŞLERİNİN ALDIĞI KARAR SIRADAN DEĞİL
Konuyla ilgili 61saat’in sorusunu yanıtlayan Dilber, Trabzon Valiliğinin cezayı kaldırmayıp ağırlaştırması gerektiğini aktardı. Dilber, “Mevzuat açısından sayın valinin yaptığı mevzuatta var. Etik açısından açısından endişe verici bir durum.  Biz bakanlık müfettişlerinin aldığı kararı, sıradan almadığını, bu kararın yerel unsurlarca değiştirilmesinden memnun değiliz. Kaldı ki bu arkadaşlarımız benzeri ayrımcılıkları yaptılar. Dolayasıyla sayın valinin geçmiş çalışmalarına bakarak kaldırmayıp cezayı ağırlaştırması gerekirdi. Çünkü sürekli yaptıkları iş…” dedi. 

ŞİKAYETLER DEVAM EDECEK
Dilber son olarak ise, “Tespit edebildiklerimizi yine tespit edeceğiz. Yakaladığımızı şikayet edeceğiz” diyerek tespitlere devam edip şikayette bulunacaklarını da söyledi