61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Büyükşehir Belediyesinin şirketi TRABEL A.Ş.’ye bağlı olarak 2009 yılında kurulan TRABEL HES Şirketi bugün Belediye Meclisi kararıyla, Trabzon Büyükşehir Belediyesine hibe edildi.
Şirketin isminde HES ibaresi bulunması dolayısıyla CHP Grup Başkan Vekili, “Bu HES mevcut mu?” diye sordu. Bunun üzerine Plan ve Bütçe Komisyonu adına konuşan Meclis Üyesi Mustafa Bayındır, “Şirketin adı HES.. İçerisinde HES ile ilgili bir şey oluşmamış. Sadece ismi HES ile alakalı.. EPDK’ya kayıtlı değil. 
Devir sebebi belediyemizin uhdesinde olduğunda kullanabilecek olduğu şirket. Şuanda her hangi bir faaliyeti yok. 2009 yılında kuruldu. 150 bin TL sermayesi var. Büyükşehir kendi uhdesinde olduğu müddetçe değerlendirme imkanı var” dedi. 
Bunun üzerine Meclisi Yöneten Başkan Vekili Atilla Ataman ise, “Belediyelerin şirket kurmaları bakanlık onayına bağlı. HES yapım amacıyla kuruldu. Henüz imtiyaz hakkı almamış. Enerji şirketi olarak tesis edilmemiş. Enerji şirketi iken yol, inşaat, ticaretle uğraşma imkanınız yok. Üzerine kayıtlı imtiyaz hakkı, lisans imkanı olmadığından bu şirketin başkaca amaçlarla kullanmak üzere Ulaşım A.Ş. benzeri şirkete dönüştürülmek üzere içi  boş bu şirketin..  Tüzük değiştirilerek o şekilde kullanılacak” dedi.