Balıkçılar, yeni sezona sıkıntılı girdi. Balıkçılar, 1 Eylül'de av yasağının sona ermesiyle birlikte 24 metre sınırlamasına tepki amaçlı olarak ilk günü denize açılmamıştı. Konunun belirsizliğini korumasının ardından balıkçılar bugünlerde denize açıldı.

Doğu Karadeniz Balıkçı Kooperatifleri Birliği Başkanı Ahmet Mutlu, sıkıntılarının halen sürdüğünü söyledi. Fındıktan sonra Trabzon'un can damarı olan balıkçılığın bitme noktasına geldiğini iddia eden Mutlu, konuya Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın dışındakilerin duyarsız kaldığını belirtti.

24 metre sınırlamasıyla ilgili belirsizliğin halen devam ettiğini belirten Mutlu, şöyle konuştu:"Şu an herkes denize çıkıyor. Bu işi artık vicdanlarına bıraktık. Ben şuna üzüldüm, fındıktan sonra Trabzon'un can damarı olan ve Türkiye balıkçılığının yüzde 70'ini temsil eden balıkçımıza Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın dışındakiler sahip çıkmadı. Maalesef Bakan Bayraktar'ın dışındakiler konuya bir nebze olsun vakıf olmadı. Şahsım olarak Trabzon'daki milletvekillerinin bu kadar önem arz eden konuya bu kadar duyarsız kalmalarına sitem ediyorum"