61SAAT HABER SERVİSİ - 2017 Referandum sonuçları için nefesler tutuldu. Türkiye’de 55 milyondan fazla seçmen bugün Cumhuriyet tarihinin en önemli referandumu için sandık başına gitti.  Yapılan referandum sonrasında Evet yüzde 51’lik oy oranı ile önde biterken AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta sonuçları değerlendirdi.
Balta, “Çok mutlu olduğumu söylemek isterim. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ülkemize hayırlı olsun. İkincisi de bu süreçte, seçim sürecinde çok huzurlu dostluk kardeşlik içerisinde bir seçim yarışı yaşadık. Milli iradenin temsilcileri olarak milletimiz sandıkta tercihini verdi. Büyük bir oy çoğunluğu ile, bu bir başarısızlık olarak arkadaşların bazıları söylüyor. 1-0 üç puanı alan taraf Evetçiler oldu.
Milletimiz kararını verdi. Ben öncelikle hem Evet, hem de Hayır oyu veren vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum Bundan sonra seçim bitti, geleceğe bakmak lazım. Birlik ve beraberlik içinde ülkemizi daha ileriye götürmek lazım. Bütün teşkilat mensuplarımıza teşekkür etmek lazım.
Ben hem AK Partili seçmenlere, gönül verenlere hem de MHP’den gönül veren bu işi destekleyen bütün kardeşlerimize CHP, SP bu Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini destekleyen kardeşlerimize yürekten kutluyorum. Şuan da çok büyük mutluluğu yaşıyoruz. Türkiye artık eski sistemler geride kaldı. Türkiye hedeflerine emin adımlarla yürüyecektir.
Arkadaşlarımız seviniyor ama biz de diyoruz sevincin de bir sınırı olması lazım” dedi.