Balta, seçim gezilerinde Araklılar’la bir araya gelirken, yaptığı konuşmalarda Araklı’nın AK Parti’ye verdiği desteğe vurgu yaptı.

Balta “Araklı ilçemiz Trabzon’un ikinci büyük ilçesi ama bu bizim davaya en büyük desteği veren ilk ilçelerden bir tanesi. Nüfus yoğunluğu açsısından desteği veren birinci ilçemiz. Buarayı dolaşırken tekrar yeniden istikrar, yeniden Ak Parti dediler. Bize moral verdiler” dedi.
7 Haziran seçimleri öncesinde yaptıkları seçim gezileri ile 1 Kasım seçimleri öncesinde yaptıkları seçim gezileri arasında vatandaşların kendilerine yönelik tepkilerinde büyük farklılık bulunduğunu kaydeden Balta “7 Haziran öncesi sokağa çıktığımız zaman bizlere insanlarımızın, partili olan insanlarımızın bize gönül kırıklığı vardı. Partili olmayan insanların da biz serzenişleri vardı. Ama şimdi çıkıyoruz sokağa vatandaşımız Türkiye’de olanları daha iyi gördüler. İstikrarsızlığın ülkeye neler kaybettirdiğini vatandaşımız daha iyi gördü. Vatandaşlarımız AK Parti kazanımlarının kıymetini şimdi daha iyi gördü. Biz 7 Haziran’da yüzde 41 ile yine birinci parti olduk ama tek başımıza iktidar olamadık. Bu kadar oy almamıza rağmen yine bu partiye gönül veren insanlar üzüldüler. Milletin verdiği karara saygılıyız. Bundan sonra da millet bize ne söylemişse bunu gereğini yapacağız” dediler.