16 Nisan’da yapılacak olan halk oylaması öncesi çalışmalarını sürdüren AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, parti teşkilatı ile birlikte vatandaşları bilgilendirmeye devam ediyor.

Toplumun her kesimi ile bir araya gelmeye özen gösteren Milletvekili Balta, her gün farklı bölgelerdeki vatandaşlarla bir araya gelerek yeni sistemin kazanımlarını kendilerine anlatıyor.

Trabzon’un Of ilçesinde Bölümlü ve Korkut mahallelerini ziyaret ederek Anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi hakkında bilgiler verdi.  

Balta: "Yaklaşık 5 haftadır biz sahadayız, taslak meclisten geçtiğinden itibaren Trabzon’da tüm esnaflarımızla, iş adamlarımızla, gençlerimizle, ev hanımlarımızla bir araya geliyoruz. Birçok program yaptık, değişik meslek gruplarıyla, sivil toplum örgütlerimizle, bölgemizde çok yoğun hemşeri derneklerimiz var onlarla bir araya geldik. Yapılan her ziyarette görüşler daha çok evet’e dönüyor. İnsanlar bilinçlendikçe daha çok artıyor. Kısır çekişmelerin, istikrarsızlıkların yaşandığı yılları hep birlikte hatırlıyoruz. Cumhurbaşkanı ve Başbakan arasındaki huzursuzlukların, ülke ekonomisini bir gecede ne hale getirdiğini de dün gibi hatırlıyoruz. Mevcut sistemin eksiklerini kapatan, yanlışlarını telafi eden yeni bir sistem, ülkemiz için şarttır. Milletimizle çıktığımız bu kutlu yolda, Millet egemenliğini yeni anayasa ile güvence altına alıyoruz. 16 Nisan'dan sonra daha güzel bir Türkiye olacak. Ekonomide, yatırımda ve istihdamda hep birlikte daha güzel bir Türkiye göreceğiz. 16 Nisan milletimiz için yeni bir diriliştir. 16 Nisan tarihi, daha aydınlık ve güvenli bir Türkiye için son derece önemli. İnşallah 16 Nisan’da evet ile Türkiye, güçlü geleceğine büyük bir adım atacaktır. Mesele, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, gençlerimizin ve torunlarımızın aydınlık yarınlarıdır” dedi.

“TRABZON HER ZAMAN TARAFINI DOĞRUDAN, GELİŞMEDEN, BİLGELİKTEN, YANA KOYMUŞTUR”
16 Nisan'da sandıklara gidilmesinin önemine vurgu yapan Balta “ Trabzon her zaman tarafını doğrudan, gelişmeden, bilgelikten, irfandan yana koymuştur. 16 Nisan'da bu özelliklerimizle Trabzon gereğini yapacak. Bundan hiç şüphemiz yok. Bunun ilk sinyalini de önceki gün Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirdiğimiz mitingde görmüş olduk. 16 Nisan'da sandıklara gitme noktasında çok dikkatli olmalıyız. Katılımı en yüksek noktada tutmamız gerekiyor.  Bir ‘evet’ oyu ile ne olacak dememek gerekiyor. Bir evet oyu ile Türkiye’miz güçlenecek, milli irademiz daha sağlam bir şekilde ayaklarının üzerinde duracak. Referandum bize, ‘Daha güçlü bir Türkiye istiyor musunuz?’ diye soruyor. Bu soruya vereceğimiz cevap, kesinlikle ve tabii ki evet olacaktır” diye konuştu.