Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcılığı görevinden istifa ederek AK Parti’den Trabzon Milletvekili Aday adayı olan Muhammet Balta, Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) ve Huzurevi'ne  ziyaretlerde bulundu. 

  İlk ziyaretini TESOB'a yapan Balta, Başkan Metin Kara'yla görüşerek esnafın sorunlarını dinledi. Ziyaret esnasında açıklamalar bulunan Muhammet Balta, “Önceliğimiz esnafımız ve sivil toplum örgütlerimizdir.  Trabzonumuzda değişik makamlarda değişik görevlerde hizmet verdik. En son da ülkemize hizmet etmek anlamında Bakan Yardımcılığı yaptık. 3,5 yıldan sonra da Trabzon Milletvekili adayı olmak için görevimizden istifa ettik. Esnafımızın sorunlarını biz iyi biliyoruz ama bizim bilmemiz yetmez. Biz bu yola çıkan bir kardeşiniz olarak esnafımız siyasetçilerden neler bekliyor ne ümitleri var diye buradayız” dedi.

  Trabzon’a yapılan turizm ve yatırımlara değinen Balta, “Ne mutlu bize ki Trabzon’da 5 yıldızlı otellerin sayısı artıyor. Bunun yanında hükümetimizin bu bölgeye verdiği önemle birlikte Karadeniz sahil yolunun ve özellikle iç kesimlerde doğal güzelliklerimizi sergilemek ve doğal güzelliklerimizi dışarıdan gelen insanlara güzellikleri görmeleri için ulaşım kolaylığı sağlamamızdır. Turizm açısından son dönemlerde Trabzon’da bir patlama oldu. Özellikle Arapların bu bölgeyi seçmesi, bu bölge insanının turizm amaçlı o insanlara yatkın olması onların burada rahat etmesi bizler için çok büyük bir avantajdır. Esnaf olarak da sizleri de ben takip ediyorum. Bu fırsatı iyi değerlendirmemiz lazım, daha önce yaptığımız hataları tekrarlamamız lazım. Bundan sonra bizim buraya gelen sayıyı arttırarak buraya gelen insanların burada kalma süresini uzatmamız lazım. Araplar Avrupalı turistler gibi değil çocuklarıyla geliyorlar. Burada kaldıkları zaman hem esnafa katkıları oluyor hem de konakladıkları yere katkıları oluyor. Ben şunu düşünüyorum konaklama bakımından oluşmuş olan turizm altyapısını doğal güzelliklerimiz olan iç kesimlerde Trabzon’un turizm mastır planı bu zengin alanları turizme sunmak lazım. Şu an ilk akla gelen Uzun göldür. Uzungöl Türkiye’yi aştı. Uluslararası alanda bir doğal güzelliğimiz ama Trabzon’u bir bütün olarak düşünüp insanları bu alanlara yönlendirmek lazım. Başka bir şey daha söyleyeyim ben gördüğüm eksikliği söylüyorum turistlerimiz geliyor ve havaalanından itibaren ne yapacağını bilemiyor. Belki de her ilçede en çokta il merkezinde turizm ofislerinin oluşturulması lazım. Yabancı dil bilen insanlar tarafından havaalanında onları karşılaması lazım ve gelen turistlerinde rahatça konaklamasını yapabilmesi alışverişini yapabilmesi lazım. Yani bir nevi onların elinden tutmamız lazım diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

  TESOB Başkanı Metin Kara ise “Öncelikle bu yolda size başarılar dilerim. Elbette bu şehrin sorunların ne olduğu bilen kardeşlerimizden birisiniz. Bakan Yardımcılığınız döneminizde Ankara’ya geldiğimiz zaman hiçbir zaman bizi bekletmeyip ilgilenmiştiniz. Önceliğiniz her zaman bizler olmuştuk. Bu bizi o zaman da gururlandırıyordu, şimdi de gururlandırıyor. Geçenlerde yapılan toplantıda küçük esnafın sorunlarını masaya yatırdık, müzakerelerde bulunduk. Gerçekten küçük esnaf ve sanatkarın bugün geldiği noktada rekabet gücünü artıracak kararlar alındı. Bu 2015 yılını ümit ediyorum ki bu kararların teker teker çıkacağı yıl olarak ümit ediyorum" ifadelerini kullandı.

  TESOB ziyareti sonrası Balta, Huzurevi'ne giderek orada bulunan yaşlılarla sohbet edip isteklerinin olup olmadığını sordu. Huzurevi sakinleri Balta’yı daha önceden de tanıdıklarını ve kendileri ziyarete geldiğini belirterek “ Bizi düşünüp geliyorsunuz sizden Allah razı olsun. Devletimiz bize bu imkanları verdiği için onu hiçbir zaman düşürmesin” diye konuştu.